Kek bu hayatım; Herşeyi kaldırır!

Pembe Hayat’ın youtube kanalından dün (25 Aralık) paylaşılan videoda trans aktivistler Derin ve Çayan keyifli sohbetleriyle Melahat Deniz’in tarif defterinden alınan “Vegan Kapsayıcı Travesti Kek”in yapılışını takipçileriyle paylaştılar. Videoda kek dışında çeşitli konularda da konuşuldu.
Neden böyle bir içerik paylaştıklarını Pembe Hayat’tan Derin’e sorduk.

Herkesin kafa dağıtmaya ve kendisi için bir şeyler yapmaya ihtiyacı olduğunu söyleyen Derin, yüzlerde gülümseme yaratmak istediklerini söyleyip, şöyle devam etti:
“Hali hazırda gergin bir ortam var, kapımızın önünde bekçilerin dışarı çıkmamız için beklediği bir süreçteyiz. Bu gerginlikten sıyrılmak için de güllümü terk etmiyoruz. Hayatımızı yaşamaya devam ediyoruz, sokağa çıkıyoruz, markete gidiyoruz, bu hayatın içindeyiz, biraz bunu göstermek istedik.”
 

"Dayanışıyoruz"

Video çekimi esnasında, sokakta bekçi saldırısına uğrayıp intihar girişiminde bulunan bir transın karakolda bekletildiği haberini aldıklarını söyleyen Derin, sözlerine şunları ekledi:
“Hayatın akışı içerisinde, keyifli bir şeyler yapıyorken aldık bu haberi. Bu tür haberler ne ilk ne de son. Herhangi bir zamanda böyle haberler alıyoruz ve ne hukuki olarak da psikolojik olarak arkadaşlarımızla dayanışıyoruz. Bunun hem alanda hem de kendimiz psikolojik olarak mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Mücadele ederken de hayatın içinde olduğumuzu hatırlamayı ve hatırlatmayı sürdürmek önemli. Ankara’da LGBTİ+ etkinlik yasakları birinci yılını doldurdu, Dernek çatısı altında herhangi bir etkinlik ile bir araya gelemesek bile, arkadaş buluşmalarında, doğum günlerinde, hayatın her alanında bir arada olmaya ve dayanışmaya devam edeceğiz.”

Her şeyi kaldıran kek

Lise eğitimini mutfak alanında tamamladığını söyleyen Derin, kek yapmayı sevdiğini ve kekin çok iyi karıştırılması gerektiğini belirtip devam etti:
“Hocalarımız bize kek ile ilgili hep şunu hatırlatırdı: Kek yaparken önemli olan kıvamını tutturmak, içine ne koysanız olur. Kek her şeyi kaldıran bir yiyecek, tabi abartıp içine köfte baharı falan da koymamak lazım ama genel olarak kek gibi olmayı ve gullüm kaldırmayı da önemli buluyorum.”