Onur Haftası gönüllülerini arıyor!

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada bağımsız kolektiviteyle, her sene farklı bir ekiple organize olmaya devam ettiğini açıklayarak bu senenin gönüllü toplantılarını geçtiğimiz hafta duyurmuştu. İkinci toplantılarını da 26 Aralık Çarşamba günü Lambdaİstanbul Derneği’nde gerçekleştireceklerini ve gönüllülerini aramaya devam ettiklerini duyurdu.
 

“Örgütlenmek istiyoruz!”

Komite tarafından sosyal medyada yapılan açıklamada; “mevcut baskılar sebebiyle muhalif örgütlenmelerin küçüldüğünü ve örgütlenme kültürünün altının boşaldığının farkında olunduğu” belirtildi. “Bu olumsuz sonuçların, politik kaygı ve hassasiyetleri ikinci plana itmesini istemediklerini söyleyen komite bu yıl geçen yıllardaki hatalarının ve eksiklerinin sorumluluğunu alarak bunları düzeltmek istediğini ve tüm bunları komitenin eylem ve söylemlerinde göstermek istediklerini” belirtti.

“Tepetaklak giden düzene dur demek istiyoruz.”

Açıklamasında “örgütlenmek ve tepetaklak giden düzene dur demek istediklerini” belirten Onur Haftası Komitesi, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“İstiklal Caddesi’nde on binlerce insanla yaptığımız yürüyüşlerimiz, kalabalığı ve yaratıcılığıyla birbirimizden çok şey öğrendiğimiz toplantılarımız hala hafızalarımızda değil mi? Yükselen yozlaşmaya karşı durmaksızın bir araya gelerek ve birbirimizin hafızasını dürterek bu kriz ortamını bir sıçrama tahtası olarak değerlendiremez miyiz? Tarih, en büyük özgürleşme ataklarına her şey bitti denilen bu kriz anlarında şahit olmamış mıdır? Stonewall’u, Gezi İsyanı’nı ve daha nicelerini unutmadık. Bu özgürleşme anlarını önce hafızalarımızda sonrasında ise sokaklarda yaşatmak istiyoruz.”
Bu sene ve ondan önceki senelerde maruz kalınan polis şiddeti, hukuksuz uygulamalar ve gözaltılara karşı da hukuki alanda mücadele edildiğini söyleyen komite, bütün bu süreçlerin takipçisi olacağını da açıklamasına ekledi ve yapılacak çok iş olduğunu da hatırlatarak bu yıl ikincisi yapılan gönüllü toplantısına davet etti.
 
Etkinliğin facebook sayfası için tıklayın.