Derhal durdurun: LGBTİ+’ları öldüren kazanıyor!

Geçtiğimiz günlerde medyaya yansıyan bir habere göre, yakın zamanda oynanabilecek olan “İsa Geri Döndü” isimli bir oyun geliştiriliyor. Oyuncular, oyunu oynayabilmek için İsa, Trump, Hitler, Putin gibi karakterlerinden birini seçmeleri gerekiyor. Oyunu kazanmak için ise oyuncuların yapması gereken şey; LGBTİ+’ları, feministleri veya oyun içerisindeki sosyalist karakterleri öldürmek.
 
Ocak ayı sonunda bir ön sürüm olarak yayına girecek olan video oyunun hazırlanması bile bir nefret suçu iken, oyunun piyasaya sürülmesi ayrıca oyuncuları nefret suçuna teşvik edecek.
 
Oyuncular, oyun içerisinde LGBTİ+’ları, feministleri ve sosyalist karakterleri öldürmek için tasarlanırken, oyuncuların en güçlü rakipleri ise “radikal, cinsiyetsiz, akışkan, panseksüel Berserkerler” olarak ayarlanmış olup, onu öldüren kazanıyor olacak.
 

“Bu gerçek bir oyun”

Oyun geliştiricilerinin yaptığı açıklamaya göre, oyun bir “trol” niteliği taşımıyor ve gerçek bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Bu oyun için fazlaca zaman harcadıklarını ve oyunun pek çok bağışçısının olduğunu dile getiren oyun sahipleri, oyunun web sitesinde bazı görüntüler de paylaşıyor. Paylaşılan görüntülerden birinde, Putin ve Trumo karakterli oyuncular, radikal bir femisti uçurumdan aşağı atarak öldürüyor.
 

Bir diğer oyun ise yine LGBTİ+’ları öldürmeyi hedefliyor!

“Crying Nazi” isimli bir diğer oyunda ise oyuncuların seviye atlamak için bir gece kulübünü “basması” gerekiyor. 2016 yılında Florida’da bulunan bir gece külübü olan Pulse’de LGBTİ+’ların silahlı saldırıya uğraması ve katledilmesinden “esinlenildiği” söylenen bölümde, gece kulübünü basan Nazi askerleri, LGBTİ+’ları öldürerek seviye atlıyor.