ABD'de yine trans cinayeti

PinkNews’in haberine göre; 10 Ekim akşamı, ABD’nin Güney Karolina eyaletindeki Orangeburg şehrinde yaşayan Regina Denise Brown, evinin kundaklanması sonucu hayatını kaybetti.
Brown’un ölümü ilk olarak yerel gazete “The Times and Democrat” tarafından bildirildi. Habere göre, yoldan geçen birisi evden yükselen alevleri görüp itfaiyeyi çağırdı. İtfaiye yetkilileri ilk olarak garajda araba bulunmadığından evde kimsenin olmadığını varsaydılar fakat yangını söndürmeye başladıklarında binanın arka kısmında Brown’un cesedini buldular.
 

Bir kişi tutuklandı

Polis yangınla bağlantılı olarak Kenneth Jenkins isimli şahsı tutukladı, şahsın daha önce “silahlı soygun ve araç çalma suçlarından hapis yattığını” belirten yetkililer, Jenkins’in “trans kadının evini isteyerek ve kötü niyetle yaktığını ve evin alev aldığından emin olduktan sonra olay yerini terk ettiğini” söylediler.
İlk olarak ikinci derece kundaklama ve hırsızlık suçlarından yargılanan Jenkins, 7 Kasımda görülen duruşmada Regina Denise Brown’u öldürmek suçuyla mahkeme karşısına çıktı.
 

“Koca yürekli kadın”

Brown ile ilişkisi olduğunu söyleyen birisinin PinkNews’e şunları söyledi:
“O her zaman gülümseyen, mutlu bir insandı. Genç transları her zaman güçlü ve en iyi özelliklerimizi vurgulayarak yüreklendirirdi. Koca yürekli harika bir kadındı. Çok yetenekli ve becerikliydi de.”

Sevdiklerinden birisinin Facebook’tan yazdığı gönderi ise şöyle:
“Söyleyecek bir şey bulamıyorum, dostum, en iyi arkadaşım, güzel kız kardeşim. Bana hep yıldız diye seslenirdin. İyi yürekli ve en gerçek dostum. Star seni seviyor ve her zaman güzel anıları hatırlayacak. Huzur içinde uyu, meleğim.”
 
Brown’un cinayeti LGBTİ+ hak savunucuları ve İnsan Hakları Kampanyası tarafından takip edilen ve bilinen, ABD’de 2018 yılında işlenmiş 26. trans cinayeti. Trans cinayetleri ile ilgili resmi bir bilgi toplama çalışması yapılmadığı için bu sayı sadece hak savunucuları tarafından kayda alınmış cinayetleri göstermekte ve bu rakamın daha fazla olduğu düşünülmektedir.