Seyhan Arman: Nefrete inat yaşasın hayat!

Çankaya Belediyesi’nin 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü etkinlikleri başladı. Seyhan Arman’ın yazdığı ve oynadığı, Melisa İclal Yamanarda’nın yönettiği Küründen Kabare, 20 Kasım günü Yılmaz Güney Sahnesi’ndeydi. Geçtiğimiz sene 20 Kasım etkinlikleri kapsamında Çankaya Belediyesi ev sahipliği ile Ankara’da oynanmak istenen oyun, etkinliklerin yasaklanması nedeniyle oynanamamıştı.
 
18 Kasım 2017 tarihinde Ankara Valiliği tarafından LGBTİ+ etkinliklerine getirilen süresiz yasak nedeniyle aynı zamanda Pembe Hayat Derneği’nin 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Haftası etkinlikleri de ikinci gününde iptal edilmek zorunda kalınmıştı. 20 Kasım kapsamında düzenlenecek ödül töreni ile Seyhan Arman’a verilmesi planlanan 2017 Dilek İnce Nefret Suçları ile Mücadele Onur Ödülü, yasak nedeniyle verilememişti.
 

“Hem sahnede hem de hayatın her alanında varız”

Oyun sonrası sahneye çıkan Çankaya Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Bölümü Müdürü Ülkü Karaalioğlu, Arman’ı kutlayarak çiçek takdim etti. Ardından Ankara Gökkuşağı Aileleri sahneye çıkarak, Arman’a tebriklerini sundular.
 
Oyun sonrası konuşma yapan Arman, şunları söyledi:
“Görmezden gelseler de hem sahnede hem de hayatın her alanında varız. Nefrete inat yaşasın hayat!”
 

“Onur duydum”

Oyun sonrası kuliste Pembe Hayat ekibiyle bir araya gelen Arman, geçtiğimiz sene düzenlenemeyen Dilek İnce Nefret Suçları ile Mücadele Onur Ödülü’nü kabul etti. Ödülü sosyal medya hesaplarından paylaşan Arman, şu notu ekledi:
 

“Ankara’da geçtiğimiz sene yasaklanan 20 Kasım etkinlikleri kapsamında verilemeyen "Dilek İnce Nefret Suçları ile Mücadele Onur Ödülü" 1 yıl sonra bugün yine Ankara’da Küründen Kabare oyunu sonrası verildi. Çok teşekkür ederim Pembe Hayat, onur duydum”