22 Kasım’da Küründen Kabare’deyiz!

Seyhan Arman’ın yazdığı ve oynadığı, Melisa İclal Yamanarda’nın yönettiği Küründen Kabare, yeni sezonunu İstanbul’da açıldı. Özel bir konsept ile açılan sezonun ilk oyunu, 25 Ekim’de Dada Salon Kabarett’te gerçekleşmişti. 20 Kasım’da Çankaya Belediyesi ortaklığı ile ücretsiz bir şekilde oynanacak oyunun biletleri birkaç saat içerisinde tükenmişti.
 
22 Kasım’da Dada Salon Kabarett’te özel konsepti ile seyirci karşısında olacak oyunun biletleri internet sitesi üzerinden satışa sunulurken, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Haftası kapsamında biletlerde %40 indirim uygulanacak. İndirimli biletler Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) ofisinden, info@spod.org.tr mail adresinden ya da 0212 292 48 02  numarasından yapılacak rezervasyonlarda ve Dada Salon Kabarett gişesinde geçerli olacak.
 
22 Kasım Perşembe
21.00
Dada Salon Kabarett
Fulya Mahallesi Büyükdere Caddesi No: 76 Şişli/İstanbul
 

“Bir dönmenin merak uyandıran dehşetengiz hikayesi”

Bir dönmenin merak uyandıran dehşetengiz hikayesi: Çiççççuuuvvvv "Nasıl döndüm?"
 "Selaamm, Serpil ben! Üst düzey bir şirkette yöneticiyim. Çok zengin bir kocam, harika çocuklarım ve havuzlu bir villam var. Yok kız şaka dönmeyim ben. Lakabım da ‘’Diyarbakırlı Deli Serpil’’. Diyarbakırlı değilim. Deli de değilim. Neyse dur anlatacağım bunu? Bir şey diyeyim mi eskiden çok korkardım sizden, köşe bucak saklanırdım. Gerçi siz de benden saklanırdınız ya neyse. Karar verdim korkularımın üzerine gitmeye; yüzleşince geçermiş diyorlar."
‘’Küründen Kabare”de bir zamanlar haber bültenlerinde dehşet saçarken gördüğünüz, o çok eğlendiğiniz mekandaki şen şakrak solistliğinden bildiğiniz, yoldan geçerken çaktırmadan süzdüğünüz, cinayet haberlerinde ne de sık rastladığınız? ama transseksüellikle ilgili ne kadar fikriniz, olumlu ya da olumsuz ne kadar önyargınız olursa olsun aslında daha önce hiç tanışmadığınız Serpil’le tanışacaksınız.”
 
Seyhan Arman’ın yazıp oynadığı biraz güllüm, biraz madilik azıcık da tarizlikli oyunu Küründen Kabare’yi Melisa İclal Yamanarda yönetti. Dramaturgluğunu Sinem Özlek’in yaptığı oyunun, dekor ve kostüm tasarımı; Aslı Ersüzer’e, ışık tasarımı ise Cem Yılmazer’e ait.