KaosGL ve Pozitif-iz, Aktivizm Okulu’na davet ediyor!

Haber: KaosGL.org
Kaos GL Derneği, LGBTİ Örgütlerin ve Aktivistlerin Kapasitesini Güçlendirme Programı kapsamında Eylül-Aralık 2018 döneminde Aktivizm Okulları düzenlemeye devam ediyor. Dernek, Pozitif-iz Derneği ile HIV ve AIDS temalı eğitimde güçlerini birleştirdi. Dördüncü Okul, 22-23 Kasım'da HIV ve AIDS Farkındalık Eğitimi ve 24-25 Kasım'da HIV/AIDS Koordinasyon Toplantısı programıyla başvuruya açıldı.
 

HIV ve AIDS Aktivizm Okulu'nda neler var?

Katılımcılar, Pozitif-iz Derneği’nin hazırladığı program doğrultusunda “HIV ile yaşam”, “HIV ve AIDS’in tıbbi boyutu”, “HIV Tarihçesi, Epidemiyolojisi ve Aktivizmi”, “HIV ve İnsan Hakları”, “Tedaviye Erişim ve Bürokratik İşlemler” başlıkları içerisinde Pozitif-iz’in uzmanları ile bir araya gelecek. 24-25 Kasım 2018’de yapılacak HIV ve AIDS Koordinasyon toplantısında ise LGBTİ+ örgütleri ve HIV/AIDS alanında çalışan örgütlerin işbirliği olanaklarının tartışılmaya açılacak.
 
Bu okul ile LGBTİ+ alanında çalışan örgütlerin HIV/AIDS alanında yaşadıkları zorluklar, LGBTİ+ hareketin içinde HIV pozitiflerin yaşadıkları sorunların aktarılması planlanıyor. Eğitimde, LGBTİ+ örgüt temsilcileri ve LGBTİ+ aktivistlerin katılımına öncelik veriliyor.
 
22-25 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek HIV ve AIDS Farkındalık Eğitimi ve sonrasındaki HIV/AIDS Koordinasyon Toplantısı için başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.