Muamma LGBTİ+ Artık Dernek!

Mersin yerelinde aktif faaliyet yürüten, ülkenin pek çok yerinde ortak etkinliklerde yer alan Muamma LGBTİ+, yoluna dernek olarak devam ediyor. 7. Pembe Hayat KuirFest’in Mersin ayağında da Pembe Hayat ile dayanışmış olan oluşum, dernekleşmesini sosyal medya hesapları üzerinden #3Gün3Gece hashtagi ile, aktivistlerin göndermiş olduğu videolar ile kutlamakta.
 

“Sömürünün her türlüsüne karşı Mersin’de bir lubunya derneğiyiz”

Pembe Hayat’ın iletişime geçtiği Muamma LGBTİ+ Derneği aktivisti Gizem Derin heyecanını şöyle paylaştı:
“Yaklaşık bir yıllık inisiyatif döneminden sonra dernek olma kararı vererek bir hazırlık sürecine girmiştik. Birkaç hafta önce başvurumuzu yaptık. 1 Kasım 2018 tarihinde resimli yazı geldi ve artık derneğiz. Heteroseksizm, ataerki, kapitalizm ve homo/bi/trans/artı fobi ile mücadeleyi sürdüreceğiz. LGBTİ+’lara yönelik hak ihlallerini görünür kılarak bu ihlalleri ile mücadele edecek politikaları üretmek niyetindeyiz. Muamma LGBTİ+ Ocak ayına kadar bir yandan örgütlenmeye-örgütlemeye devam ederken LGBTİ+ politika yapma ilkelerini kendi içimizde işleterek olgunlaştırmaya çalışacağız. 
 

“LGBTİ+ örgütlerin de içinde yaşanan birçok anti-demokratik süreçler örgütlenmenin üzerinde ağır bir yük”

“Örgütlenmek demişken değinmeden geçmeyelim,  Muamma bir konuda çok net; yatay örgütleniyor! Maalesef LGBTİ+ örgütlerin de içinde yaşanan bir çok anti-demokratik süreçler örgütlenmenin üzerinde ağır bir yük. Silkelendik ince eleyip sık dokuduk. Bu sefer benzer hatalara düşmemeye hayret ediyor olacağız. Sömürünün her türlüsüne karşı Mersinde bir lubunya derneğiyiz.

Muammalarımızla vardık, varız, varolacağız.
Not: 25 Kasım, 1 Aralık programlarımız birkaç güne yayınlanmış olacak, bizi takip edin a anacım.”
 
Muamma LGBTİ+ Derneği’ni Facebook hesabından takip etmek için tıklayınız.