Boysan’ın Evi Kasım ayı etkinlikleri açıklandı

5 Eylül 2015'te kaybettiğimiz LGBTİ+ aktivisti Boysan Yakar'ın atölyelere, film gösterimlerine, sergilere ve pek çok etkinliklere kapılarını açtığı evi, Kasım ayı içerisinde yine pek çok etkinliği ağırlayacak. Köpek filmi gösterimi, İşaret Dili Atölyesi, LGBTİ+ ve Hak İhlalleri Söyleşisi, Kadın Cinayetleri Söyleşisi düzenlenecek etkinlik takviminde Kasım ayının son etkinliği Transfobi Söyleşisi olacak.
 

Film gösterimi: Köpek

Boysan’ın Evi Kasım ayı etkinliklerine Köpek filmi ile başlıyor. Pembe Hayat KuirFest’in beşinci senesinin açılış filmi olan, Esen Işık’ın yazıp yönettiği, Çağla Akalın’ın oynadığı; acıları benzer olan birbirinden farklı birkaç karaktere ait hikayelerden oluşan Köpek filmi izleyiciyle buluşacak:
“Köpek, İstanbul’un başka bir yüzünü gözler önüne seriyor. Filmde, küçük bir köpeği sahiplenen iki çocuğun, topluma ötekileştirilmiş bir transseksüelin ve kocası tarafından şiddete maruz kalan bir ev kadınının yaşadıkları anlatılır. Filmde transseksüelin hayatını canlandıran Film, 2008 yılında Türkiye’de tecavüze uğrayıp öldürülen Pippa Bacca’ya adanır.”
 
Etkinlik, 9 Kasım Cuma günü 19.00’da Boysan’ın Evi’nde gerçekleşecek.



Boysan’ın Evi’ni Facebook sayfasından takip etmek için tıklayınız.