Sanatçılardan da Trump’a tepki yağıyor

ABD’de transları koruyan yasaların Trump yönetimi tarafından geri çekilmek istenmesi ve trans varoluşunu yok sayan bir yasanın yürürlüğe sokulmak istenmesine karşı sosyal medyada başlatılan #WontBeErased (Silinmeyecek) hashtag kampanyası üzerinden tepkiler artmaya devam ediyor. İnsan Hakları kuruluşları, kadın örgütleri, politikacılar hatta birçok markanın yanında sanatçılar da tepkilerini gösterdi ve trans topluluğu ile dayanışma mesajları yayınladılar.
 

Trans oyuncu, spiker ve yazar Jeffrey Marsh Twitter’dan translara bir video ile seslendi:

“Güzel haber şu ki; sizler ebedisiniz. Güzel olmayan haber ise translar için berbat bir hafta geçiyor olması. Şunu bilmenizi istiyorum, hiçbir yasa, hiçbir devlet sizi silemez! Bizlerin özünü silmenin ya da yok saymanın hiçbir yolu yok.”
 




Oyuncu Emma Watson ise trans çocukların çizdikleri resimleri #WontBeErased ve #TransHaklarıİnsanHaklarıdır hashtagleri ile paylaşarak desteklediğini belirtti.

 
 

Stand-up komedyeni ve oyuncu Amy Schumer ise Ulusal Transgender   Eşitlik Merkezi (National Center for Transgender Equality)’nin twitter hesabından bir video eylemle translara seslendi:

 “Hayatınız çok büyük öneme sahip! Hiçbir hükümet, başkan, hiçbir şey sizi silemez. Sizi görüyoruz, seviyoruz ve yanınızdayız!”






 
 
Sinema sanatçısı Amber Tamblyn ise çocuğu ile çektiği videoda şöyle seslendi:
 
“Oradaki bütün trans çocuklara; biliyorum ki korkuyorsunuz ve söylemek isterim ki ben ve bu yanımdaki ufaklık sizin yanınızdayız, mücadeleniz bizim de mücadelemiz, emin olun ki silinmeyeceksiniz.”










Şarkıcı Sia ise Twitter hesabından trans bayrağı ile şu mesajı yayınladı:


“Trans hakları insan haklarıdır, trans hakları bizim haklarımızdır.”
 


Ayrıca kampanyayı destekleyen ünlüler arasında Lucy Hale, Sara Ramirez, Laverne Cox, Elizabeth Tulloch, Cher, Lady Gaga ve daha bir çok ünlü isim bulunuyor.