Translar alıkonuluyor!

Geçtiğimiz gün, İskitler’de çalışan bir grup trans kadın kolluk kuvvetleri tarafından ekip aracı ile Ankara’nın Gölbaşı ilçesine bırakıldı. Diğer trans kadınların bir kısmı ise Polatlı’ya ve Kayaş’a götürüldü. Zorla alıkonulan translar, kolluk kuvvetleri tarafından şiddete ve türlü hakarete maruz kaldılar.
 
Konuyla alakalı iletişime geçtiğimiz bir trans kadın, kolluk kuvvetleri tarafından hiçbir açıklamada bulunmadan zorla araca bindirilip Gölbaşı’na götürüldüğünü, yol boyunca türlü hakarete ve şiddete maruz kaldığını belirtti. Kayaş’a götürülen bir grup trans kadın ise, ağır şekilde darp edildikten sonra ıssız bir yere bırakıldı. Çalışmamaları yönünde tehdit edilen translar, konuyla alakalı hukuki süreci başlatmaya hazırlanıyorlar.
 

“Bir daha buraya gelirseniz döveriz.”

Konuyla ilgili bir diğer görüştüğümüz trans kadın ise, İskitler’de bulunan kolluk kuvvetlerinin orada çalışan kadınları tehdit ettiğini dile getirdi. Araçlarını durdurarak camdan içeri bir tüp biber gazı atarak şiddet uygulayan polislerin, “Bir daha buraya gelirseniz döveriz” dediği biliniyor. Trans kadınların aynı zamanda araçlarına da yine kolluk kuvvetleri tarafından zarar veriliyor.
 
Konuyla ilgili Pembe Hayat Derneği’nin çalışmaları devam etmekte.