ANKARA'DA EŞCİNSEL ŞİKAYETÇİ POLİS KARAKOLUNDA TEHDİT VE HAKARETLE KARŞILAŞTI!

İtfaiye Meydanı’nda Dayak ve Gasp Tehdidi

Ulus’taki İtfaiye Meydanı’nda Cumartesi günü öğleden sonra dolaşmaya çıkan C.Y. adlı eşcinsel bir erkek, dayak ve gasp tehdidine uğradı. Daha önceden de kendisine ve iki arkadaşına sopayla saldıran S.K. adlı bir erkek, “gel lan buraya” diyerek C.Y.’ye seslendi. C.Y.’nin itirazı üzerine ise “seni döverim” diyerek dayakla tehdit etti. C.Y.nin yanına gelmesinin ardından S.K. 100 lira isteyerek C.Y.’nin çantasında güvenlik için taşıdığı küçük copu aldı. Bunun üzerine C.Y. şikayetçi olmak üzere Solmaztepe Polis Merkezi’ne gitti.



“Geç Şu Tabancanın Önüne, Bakayım Patlıyor mu'

S.K.’nın kendisine daha önceden de saldırmasının nedenini “açıkça eşcinsel olduğum için” diye açıklayan C.Y., karakoldaki polis memurlarının homofobisiyle karşılaştı. C.Y.’nin çantasındaki kuru sıkı tabancayı alan bir polis memuru “geç şu tabancanın önüne, bakayım patlıyor mu'” diyerek tabancayı C.Y.’ye doğru yöneltti. Diğer polis memurları da C.Y. ile alay etmeye başladılar.



Kabahatler Kanunu’ndan Zabıtaya “Peşin Para”!

C.Y.’nin çantasındaki üç cep telefonunu gören polisler “bunları nereden çaldın'” diyerek telefonlardan birinin çalması üzerine “bak müşterin arıyor, aç da nasıl konuşuyorsun dinleyelim” sözleriyle kahkahalar attılar. Hırsızlık suçlamaları C.Y.’nin anahtarları ve parasının bulunmasıyla devam etti. C.Y.nin parasından 150 lira alan polis memurları “paranı peşin al” diyerek zabıtaya verdiler.



“Bir Daha Buralarda Dolaşma, Kötü Olur”

Solmaztepe Polis Merkezi’ne getirilen S.K.’nın jopu kendisine C.Y.’nin kendi isteğiyle verdiği ve 100 lirayı da borç olarak istediğini söylemesi üzerine polis memuru C.Y.’nin beyanını geçersiz saydı. C.Y. önüne konulan belgeleri okutturulmadan imzalamak zorunda bırakıldı. Tutanakta arama ve el koyma işlemlerinin C.Y.’nin rızası dahilinde gerçekleştiği belirtilirken kendisinden alınan jop ve kuru sıkı tabanca geri verilmedi. C.Y. polis merkezinden ayrılırken bir polis memuru da “bir daha buralarda dolaşma, kötü olur,” diyerek tehditte bulundu.



Avukat Toköz: “LGBT’ler Suçlu Muamelesi Görüyor”

C.Y. hem kendisini tehdit eden S.K.’dan, hem de görevini kötüye kullanan polis memurundan Pazartesi günü şikayetçi oldu. Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği Hukuk Danışmanı Avukat Ahmet Toköz, kaosGL.org’a yaptığı açıklamada “Solmaztepe Polis Merkezi memurları LGBT’lerle (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) karşılaştıklarında bireyler müşteki de olsa sırf LGBT oldukları için suçlu muamelesi yapıyorlar. C.Y.’nin müracaatının takipçisi olacağız,” dedi.



Haber: Kaos GL