Pembe Hayat'dan Açıklama

Öncelikle belirtmek isteriz ki, Kemal Ördek hala derneğimizin önemli bir üyesidir. 2009 yılından 2012 Nisan ayına dek de çeşitli pozisyonlarda derneğimize önemli katkıları olmuş bir trans ve seks işçileri hakları savunucusudur. Bu pozisyonlar arasında, dernek genel sekreterliği ve proje koordinatörlüğü de bulunmaktadır.

Kemal Ördek kendisine isnat edilen 'derneğin proje gelirlerinden yüklü miktarda parayı zimmetine geçirmek'şeklinde bir fiilin hiçbir zaman öznesi olmamıştır. Bu ifade, son derece art niyetli ve asılsız bir karalama kampanyasının aracı olmaktan öteye gitmemektedir. Kemal Ördek, derneğimize çalışmaları ile katkı sunduğu dönem içerisinde hiçbir zaman, derneğin hesaplarına erişim ve para transferi dahil olmak üzere hiçbir yetkiye de sahip olmamıştır. Bu gerçekle birlikte, derneğimizin 2009 ' 2012 yılları arasındaki finansman raporları ve mali bildirim belgeleri de dönemin yönetim kurulu üyeleri tarafından onaylandıktan sonra Dernekler Masası'na düzenli olarak gönderilmiştir. Bu belgelerden de açık ve net şekilde anlaşılmaktadır ki, üyemiz Kemal Ördek, hiçbir zaman kendi zimmetine para geçirmemiştir.

Belirtmemiz gerekir ki, sevgili üyemiz Kemal Ördek dernekten atılmamıştır, aksine kendi isteği üzerine dernekteki görevlerinden istifa etmiştir. İstifa gerekçeleri de derneğin yönetim kurulu üyelerine detayları ile açıklanmıştır. İstifa sonrası dönemde de, üyemizin dernek üyeleri ile ilişkisi sürekli biçimde devam etmiştir ve edecektir.

Unutulmaması gereken bir gerçek varsa, Kemal Ördek trans ve seks işçilerinin hakları noktasındaki çalışmalarına dernekten ayrıldıktan sonra da hem Türkiye özelinde hem de uluslararası alanda devam etmiştir ve halen de etmektedir. Kendisine, hem derneğimize sunmuş olduğu katkı hem de diğer alanlarda gerçekleştirdiği çalışmalar sebebiyle teşekkür ediyoruz.

Bu aşamadan sonra derneğimiz veya üyelerimiz hakkında yapılacak asılsız açıklamalar ile ilgili her türlü hukuki yola başvurma hakkını saklı tuttuğumuzu ifade etmek isteriz.

Saygılarımızla,

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği

Yönetim Kurulu