'AKP'nin Kirli Oyunlarına Karşı; Sokağa, Eyleme, Örgütlenmeye!'

Hebûn LGBT Diyarbakır Oluşumunun yayınladığı basın açıklamasını, İstanbul LGBT Dayanışma Derneği, İzmir Siyah Pembe Üçgen Derneği, Kaos GL Derneği, Pembe Hayat LGBT Derneği, MorEl Eskişehir LGBT Oluşumu, Kadın Kapısı, Gladt dernekleri destekledi.

Basın Açıklamasının tam metni:
'AKP'nin Kirli Oyunlarına Karşı; Sokağa, Eyleme, Örgütlenmeye!'
Basına ve kamuoyuna;
Kürt siyasi tutuklu ve hükümlülerin 12 Eylül 2012'de başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi 55. gününe girmiş bulunmakta. Bugün binlerce Kürt siyasetçi, belediye başkanı, akademisyen, öğrenci, kadın ve çocuklar uzun yargılama süreçleriyle zindanlara atılmış ve tutuklanmıştır. Açık bir şekilde Kürt ulusunun sürdürdüğü demokratik mücadele yok edilmek istenmiştir.
10 yıldır iktidarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP!) ileri demokrasi adı altında katliamlarına devam etmiş ve bizatihi dökülen kanı kutsamıştır. Kan ve gözyaşı üzerinden değirmenini döndüren AKP iktidarı ayakta kalabilmek için pervasızca toplumun tüm ötekilerine saldırmış ve kıyımlarına aynı hızla devam etmiştir. Roboski'de yaşanan katliamdan, Hrant Dink'e, Sivas katliamı sanıklarının yargılanma sürecinden, Sevag Şahin Balıkçı'ya/kışla cinayetlerine, İşçi cinayetlerinden kadın katliamlarına, Seçilmiş vekil ve belediye başkanlarının cezaevlerine yollanmasından, LGBT (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans) bireylerinin katledilmesine kadar kendine muhalif gördüğü tüm kesimleri ya tutukluyor ya da çeşitli yöntemlerle yok etmeye çalışıyor.
Bizler LGBT örgütleri olarak, bu ülkenin zindanlarında yaşanan ölümlere sessiz kalmayacağımızı kamuoyuna bir kez daha deklare ediyoruz. Kürt siyasi ve tutukluların talepleri taleplerimizdir. Cezaevlerindeki açlık grevleri son buluncaya kadar tutsaklarla omuz omuza mücadeleye devam edeceğiz. Tüm demokratik parti, kitle örgütü, sendika, meslek odalarını ve stk'ları da yaşanan saldırılara karşı sokağa çıkmaya, dayanışmayı yükseltmeye ve ölümleri durdurmaya çağırıyoruz.

Bıji berxwedana zindana!
Tecridi kaldır, ölümleri durdur!
Yaşasın Halkların Kardeşliği!
Yaşasın ötekilerin birliği!
Çağrıcı;
Hebûn LGBT Diyarbakır Oluşumu.
İmzacılar;
İstanbul LGBT Dayanışma Derneği, İzmir Siyah Pembe Üçgen Derneği, Kaos GL Derneği, Pembe Hayat LGBT Derneği, MorEl Eskişehir LGBT Oluşumu, Kadın Kapısı, Gladt