Çankaya Kızları’ndan Çankaya Belediye Başkan Adaylarına açık mektup

Çankaya Kızları, Çankaya'da yaşayan ve çalışan LGBTİ+’ların deneyimlerini tartıştığı forumlar sonrasında, Çankaya Belediye Başkan Adaylarına yönelik bir açık mektup yayınladı.

Çankaya Kızları, 11 Mart 2024 ve 20 Mart 2024’te Çankaya’da yaşayan ve çalışan LGBTİ+’ların deneyimlerini tartıştığı “Çankayalı Lubunyalar Buluşuyor” forumları sonrası belediye başkan adaylarına açık mektup yayınladı. 

Çankaya Kızları “Biz burdayız” diyor

Çankaya Kızları, adaylarına yönelik paylaştığı açık mektup için şöyle diyor:

“Bu çalışma, yerel seçimlerin arifesinde, ayrımcılık ve nefret söylemleri üretmeyi bir yana bırakmayan; ancak hepimizin eşit olduğunu göz ardı eden, bunu unutan; oy kaybetme korkusuyla bizimle bir araya gelmekten çekinen ya da zaten kazanacağını düşünerek buna tenezzül etmeyen, bizi, Çankaya’yı ve Ankara'yı yönetmeye talip olan siyasetçilere, seçim öncesi ‘biz burdayız’ demek amacıyla yayımlanmaktadır.”

Mektupta, Çankaya Belediye Başkan Adaylarına "Yönetime Katılım, İnsan Haklarını Destekleme, Ayrımcılıkla Mücadele" başlıkları altında önerilerde bulunularak LGBTİ+’ların beklentileri ve talepleri iletiliyor.

III. Çankaya Kızları Forumu 17 Mayıs’ta

Çankaya Kızları Forumları'nın en sonuncusu olan III. Çankaya Kızları Forumu ise 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Transfobi ve Bifobi Karşıtlığı Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenecek. Bu forumda, Ankara'nın yeni döneminde LGBTİ+’ların hakları ve toplumsal katılımı konuşulacak ve çözüm önerileri tartışılacak.

Çankaya Kızları kimdir?

2020 yılında, 17 Mayıs Derneğ'nn topluluk temell faalyetler kapsamında kurulan Çankaya Kızları Grubu, Çankaya'da kamet eden veya çalışan LGBTİ+ toplumunun, Ankara çnde ve özellkle Çankaya bölgesnde kente katılım hakkını odak noktasına alan, bunun yanı sıra topluluk olarak da güçlenmey hedefleyen br svl nsyatftr.