Tarlabaşı Toplum Merkezi’nin “fesih” davası 8 Ocak’ta!

İstanbul Tarlabaşı’nda çocukların ve kadınların bir araya gelebilecekleri güvenli alanları kurmak için çalışan Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği’ne açılan “fesih” davasının sonraki duruşması 8 Ocak’ta görülecek.

Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği’ne (TTM) “Hukuka ve ahlaka aykırılık” gerekçeleriyle açılan derneğin feshi davası iki yıldır devam ediyor. TTM, 8 Ocak Pazartesi günü saat 09.15’te Çağlayan Adliyesi’nde görülecek duruşmaya çağrı yaptı. 

TTM, “...Tam 2 yıldır ertelenen davalarla, kapanma tehdidiyle, ani denetimlerle, düzenli olarak üretilen karalama ve hedef gösterme söylemleriyle mücadele ederken bir yandan Tarlabaşı’nda yaşayan tüm çocuklar ve kadınlar için güvenli alan olma ısrarımızı sürdürüyor, dirayetle çalışmalarımızı yürütüyoruz” diyerek 8 Ocak’ta görülecek duruşmaya çağrıda bulundu. 

Önceki duruşmada ne oldu?

9 Ekim’de görülen bir önceki duruşmada, adliye önünde yapılmak istenen basın açıklaması Kağıthane Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. Kaymakamlık yasak kararında, “millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlâkın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunmasını” gerekçe gösterdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu’nun raporunun beklenmesi ve eksiklerin giderilmesi için 8 Ocak 2024 saat 10.00’a ertelendi.

TTM’nin davalarıyla ilgili bilgi notu için tıklayın.