Sadece Gettoları Değil, Kentin Tamamını İstiyoruz!

Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği olarak Bayram Sokak’ta Dün Yaşanan Olaylara İlişkin Açıklamızdır:

Sadece Gettoları Değil, Kentin Tamamını İstiyoruz!

Bayram Sokak, trans kadınların 50 yılı aşkındır dayanışmayla ve bir arada yaşadığı bir sokak. Yıllardır sistematik olarak bırakıldığı şiddet ve baskıya rağmen, sokaklarını sahiplenen transların, trans kadınların sokağı.

28 Şubat’ta kaymakamlık tarafından bildirilen kararla 4 Mart’ta 3 ay süreyle mühürlenen evler, Bayram Sokak sakinlerinin evsizliğe itilmesine sebep olurken, daha dün Bayram Sokak 12 Platformu tarafından dayanışma için kurulmak istenen Yeryüzü Sofrası’na ise polis müdahalesi oldu. Şiddet ve işkenceyle 8 arkadaşımız gözaltına alındı, işkence anlarını videoya alan arkadaşlarımızın videolarını sildirildi.

Transların barınma ve çalışma hakları ellerinden alınarak, hak ihlallerine uğratılmasına dikkat çekmek ve Bayram Sokak’taki translarla dayanışmak için kurulacak olan Yeryüzü Sofrası ise bunca işkence ve gözaltına rağmen, bunca caydırıcı politika ve tutuma rağmen; engellenemedi ve kuruldu. 

Ülker Sokak’tan Bornova Sokak’a, Esat-Eryaman’dan Bayram Sokak’a, bu baskı ve şiddet sarmalı ilk defa karşılaşılan bir durum değil. Fakat bu şiddet ve baskı sarmalına oranla, gösterilen dayanışma, sokakları terk etmeyen transların iradesi ve kurulan Yeryüzü Sofraları da aynı şekilde ilk defa karşılaşılan bir durum değil. İrade, mücadele ve dayanışmayı bizler iyi biliriz. 

Biz tüm isyan ve kararlılığımızla, İzmir sokaklarında asılan pankartlardan, Bayram Sokak’ta Yeryüzü Sofrası’nda bölüşülen ekmeğe kadar; dayanışıyoruz, güçleniyoruz.  Bayram Sokak 12 Platformu’nun da yaptığı açıklama gibi, yasaklarınız, gözaltılarınız işe yaramadı ve yaramayacak.

“Bayram Sokak da, Beyoğlu da, Yeryüzü de bizim!”