ODTÜ Onur Yürüyüşü 9 Haziran'da: “Başkaldırıyoruz!”

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) bu yıl 11. kez yapacağı ODTÜ Onur Yürüyüşü, 9 Haziran’da "Başkaldırıyoruz" temasıyla gerçekleşecek.

Onur Haftası Komitesi'nden Berkay Yıldırır, yürüyüşe ilişkin yaptığı açıklamada, toplumda var olan kayyumculuk, iktidar baskısı, nefret dilinin yaygınlaşması, homofobi ve transfobi gibi sorunlara karşı bir başkaldırı olarak ODTÜ Onur Yürüyüşü'nü düzenlediklerini belirterek, "Bizler okulda, işte, evde, sokakta; kısacası hayatın her alanında buradayız. Her sene olduğu gibi bu sene de onur ayında kampüsteyiz! Korkmuyoruz ve bu düzene tüm benliğimizle başkaldırıyoruz" dedi.

9 Haziran saat 16.00’da Fizik Çimleri’nde yapılacak 11. ODTÜ Onur Yürüyüşü’nün çağrısı şöyle:

“11. ODTÜ Onur Yürüyüşü geliyor aşkım!

“Lubunya mücadelemizin en güçlü temsiliyetlerinden biri olan Onur Yürüyüşümüzü senelerdir olduğu gibi bu sene de gerçekleştiriyoruz aşkım! Biz lubunyalar bu sene, 11. ODTÜ Onur

Yürüyüşümüzde, iktidarın nefret politikalarını, hedef göstermelerini, ötekileştirmelerini ve iktidarın kampüsteki ayağı olan kayyum Vrşan Kök’ün LGBTİ+fobisini kabul etmiyor, BAŞKALDIRIYORUZ! Geçen sene düzenlediğimiz 10. ODTÜ Onur Yürüyüşünde “hatırla”ttıklarımızı unutmadık! Senelerdir süren mücadelemizde kazandıklarımızı ve kaybettiklerimizi hatırlayarak güçlendik. Bu sene de iktidarın tüm bu müdahalelerine karşı süren mücadelemizi hatırlıyoruz ve direniş lubunyanın şanındandır diyerek

BAŞKALDIRIYORUZ! Her yürüyüşümüzde olduğu gibi bu sene de mücadelemizin her anında gittikçe güçlenen dayanışma ruhumuzla kampüsümüzde on birinci defa yürüyeceğiz. Tüm bu şiddete, nefret politikalarına karşı gitmiyoruz, buradayız, BAŞKALDIRIYORUZ aşkım! Sen de gel daha güçlü olalım! #OnBirinciODTÜOnurYürüyüşü – BAŞKALDIRIYORUZ!”