Pembe Hayat Etkinlikleri Haftasonu Antakya, Adana ve Mersin'de gerçekleşti

 Demet Yanardağ ve Doğa Asi Çevik katılımı ile 3 günde 3 şehri ziyaret eden "Nefret Sarmalında Türkiye’de Trans Olma Halleri" söyleşileri 14 Kasım Cuma günü 18.00’da Anadolu Kültür ve Araştırma Derneği (AKADER) Antakya Şubesinde başladı. 15 Kasım’da Queer Adana ortaklığıyla Seyhan Belediyesi Seyhan Kültür Merkezi’nde Fidan Şenova’nın da konuşmacı olarak yer alması ile Adanalı katılımcılarla gerçekleştirilen etkinliğin ardından 16 Kasım’da Mersin LGBT 7 Renk Dernek Ofisi’nde söyleşinin son ayağı tamamlandı. Söyleşilerde trans normativite, toplumsal cinsiyet temelli şiddet, trans nefret cinayetleri ve trans olma halleri konuşuldu.

"Nefret Sarmalında Türkiye’de Trans Olma Halleri" söyleşileri ile ilgili Pembe Hayat’a konuşan  tecrübeli aktivistler Doğa Asi Çevik ve Demet Yanardağ; tüm illerde katılımcı sayısının çok yüksek olması, söyleşilerin yüksek derecede interaktif geçmesi ve ilginin büyük olması nedeniyle herkese teşekkürlerini iletti.  

Bu etkinlikler Avrupa Birliği Demokrasi ve İnsan Hakları için Avrupa Aracı’nın finansal olarak desteklediği Nefret Etme Projesi kapsamında Pembe Hayat ve Kaos GL Dernekleri tarafından organize edilmektedir.