20 Kasım Ankara Ana Programı Yayınlandı

 Türkiye’nin ilk trans hakları derneği olan ve 2006 yılından beri trans bireylerin yoğun ve sistematik şekilde maruz kaldığı önyargı, ayrımcılık, nefret söylemi, nefret suçları, polis şiddeti, kötü muamele ve işkence, toplumsal dışlanma gibi alanlarda faaliyetlerini sürdüren Pembe Hayat LGBTT Derneği, bu yıl 7. sini düzenleyeceği “Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Haftası” etkinlikleri ile trans bireylerin yaşadıkları sorunlar üzerine tartışmaya, çözüm önerileri sunmaya ve stratejiler oluşturmaya, trans hakları için mücadeleye devam ediyor ve ilgilenen herkesi etkinliklerine davet ediyor.

7. yılında “Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Haftası” etkinlikleri kapsamında Kasım ayı boyunca 9 farklı şehirde etkinlikler gerçekleştirerek translara yönelik nefret suçları alanında farkındalık yaratmayı amaçlayan Pembe Hayat, bu yılki temayı nefret suçu ve söylemlerinin çift taraflı aynası olan “Medya” olarak belirledi. 12 şehirden katılacak LGBTİ aktivistleri ile medyada nefret suçlarının sunuluşu, nefret suçlarının önlenmesinde medyanın rolü, medyada nefret söylemlerinin yer alış biçimlerinin tartışılacağı oturumların dışında toplumsal cinsiyet temelli şiddet ekseninde trans nefret cinayetleri ve trans-feminizm konuları da tartışılacak.

20 Kasım 2014, Perşembe saat 10:30'da TBMM'de CHP Mv. Mahmut Tanal ile yapılacak basın toplantısının ardından Yüksel Caddesi'nde gün boyu stand açılacak.

21 ve 22 Kasım tarihlerinde, bu sene teması "Medya" olarak belirlenen Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Haftası panelleri gerçekleşecek.

24 Kasım 2014, Pazartesi akşam 19:00'da Mek'an sahnede sizlerden gelen bağışlarla oluşturduğumuz "Dilek İnce Giysi Bankası" açılışı ve Nefet Suçlarıyla Mücadele Onur Ödülü takdimi yapılacak.

20-24 Kasım tarihleri arasında Mek'an sahnede gerçekleşecek etkinliklerin detaylı programını program linkinden bulabilirsiniz.

20 Kasım Nefret Mağduru Transları Anma Günü Etkinlikleri, Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı'nın finansal olarak desteklediği Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu Projesi ile Avrupa Birliği Demokrasi ve İnsan Hakları için Avrupa Aracı'nın finansal olarak desteklediği Nefret Etme Projesi kapsamında Pembe Hayat ve Kaos GL Dernekleri tarafından organize edilmektedir.