Nefret suçu mağduru translar için İstanbul'da kampanya

 Pembe Hayat’ın 9 şehirde gerçekleştireceği etkinliklerin yanı sıra; İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Trans Bireyleri Anma Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenliyor.

Geçtiğimiz yıllarda trans bireylere yönelik nefret suçlarında büyük bir artış gözlemlendiğini belirten dernek, “Cinayet ve yaralamaları cezalandırmamak, suça davettir” dedi.

Derneğin 20 Kasım etkinlikleri 15 Kasım saat 18.00’de Karşı Sanat’ta Trans*Evi fotoğraf sergisi ile başlayacak. Fotoğrafçı Tevfik Erten’in işlerinin yer alacağı sergi, Trans Misafirhanesi’nde çekilmiş fotoğraflardan oluşuyor.

20 Kasım saat 19.00’da ise Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması ve anma yapılacak. Basın açıklamasının ardından Dayanışma defilesine geçilecek.

Kampanya kapsamında Trans X belgeseli izleyiciyle buluşacak. İstanbul’dan araç kalkacak ve Ankara’da Meclis önünde bir protesto gerçekleştirilecek.

Etkinliklerin detayları ise şöyle:

15 Kasım18:00 Trans*Evi - Fotoğraf Sergisi - Karşı Sanat: Gazeteci Erol Dernek Sk. No:11 Beyoğlu İstanbul

20 Kasım 19:00 Anma Programı - Basın Açıklaması - Galatasaray: Galatasaray Lisesi önü, İstiklal Cd. Beyoğlu İstanbul

20 Kasım 19.30 Trans*Fashion - Dayanışma Defilesi - On İstanbul: Atatürk Oto Sanayi Sitesi G:52 Sk. No:12/1 Maslak İstanbul

 

21 Kasım 19:00 Trans X İstanbul - Film Gösterimi - Şişli Kent Kültür Merkezi: Halaskargazi Cd. No:168 Şişli İstanbul

26 Kasım 14:30 Trans*Protesto - TBMM’ye Yürüyüş - Türkiye Büyük Millet Meclisi: Dikmen Kapısı Bakanlıklar Ankara

10 Aralık 18:30 Trans X Istanbul - Akademik Gala - Sabancı Üniversitesi: Tuzla Kampüsü, Orta Mh. Üniversite Cd. No:27 Tuzla, İstanbul 

(Kaos GL)