Kaos GL ve Pembe Hayat Siyasete ve LGBT'lere Yönelik Saldırıları Kınadı

 Başkentin merkezinde bir HDP’li siyasetçinin boğazının kesilmesi ile İstanbul ve Mersin’de trans kadınların canlarına kast eden saldırılarla ilgili Kaos GL ve Pembe Hayat’ın yaptığı ortak açıklama şöyle:

“HDP’ye yönelik saldırı siyasi linç kampanyasının ürünüdür”

“Ankara’da, 4 Kasım Salı günü saat 9.30’da, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezinde gerçekleşen saldırı sonucu HDP PM üyesi Ahmet Karataş ağır şekilde yaralandı. Saldırganın planlı bir biçimde adeta pusu kurarcasına gerçekleştirdiği saldırı aylardır süren hedef gösterme ve siyasi linç kampanyasının bir ürünüdür.”

“Hükümet, siyasete ve LGBT’lere yönelik saldırıdan sorumludur”

“Başkentin merkezinde bir HDP’li siyasetçinin boğazının kesilmesinden de İstanbul ve Mersin’de trans kadınların canlarına kast eden saldırılardan da Hükümetin sorumlu olduğunu biliyoruz!

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Hükümetinin en üst düzey yetkilileri bütün bu nefret saldırıların birincil sorumlularıdır çünkü yükümlülüklerinin tersine sistematik ve bilinçli bir siyaset tercihi ile her gün farklı toplumsal kesimlere yönelik apaçık nefret söylemleri üretmekte ve siyaseten bu kutuplaşmış ortamdan beslenmektedirler.”

“Barış, Türkiye’nin acil ve hayati ihtiyacıdır”

“Türkiye siyaseti belki de hiç olmadığı kadar ayrıştırıcı ve kışkırtıcı bir üslubu benimsemiş durumda. Ortadoğu ve Türkiye’nin acil ve hayati ihtiyacı olan barış, egemen siyasetin ve iktidarın tercihlerinin kurbanı olmaya, taraflar arası gerilim ülke ve bölgede yaşayan herkesin hayatını doğrudan tehlike altına almaya devam ediyor. Dün HDP ve LGBT toplumunu hedef almış yarın ise bir başka toplumsal kesime yönelebilecek bu saldırılar çoğulcu demokrasi ve toplumsal barışın inşa sürecinin bizzat Hükümet tarafından sekteye uğratılmasından kaynaklanmaktadır.”

“LGBT toplumu da aynı nefretin hedefindedir”

“Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Trans (LGBT) toplumu körüklenen nefret ve linç geleneğinin acımasız sonuçlarını her seferinde “tecrübe” etmektedir. Aynı nefretin örgütlü güçleri LGBT toplumunun üyelerine yönelik sistematik saldırılarına bir yenisini daha yeni ekledi. Söz konusu homofobik ve transfobik nefret geçtiğimiz gece biri Mersin’de biri İstanbul’da iki trans arkadaşımızın canlarına kastetti. Bu saldırılar toplumsal kutuplaşmanın ve heteroseksist rejimin güçlenmesini hedefleyen sistematik saldırılardır.”

“Toplumsal barış asli meselemizdir”

“Kaos GL ve Pembe Hayat dernekleri olarak toplumsal barış meselesini, hak ve özgürlük mücadelemizin en başından beri asli bir meselemiz olarak ele almaktayız.

Ankara, İstanbul ve Mersin’de gerçekleşen saldırıları kaygı ve üzüntü ile kınarken toplumsal barış için hak ve özgürlük mücadelemizdeki kararlılığımızı bir kez daha vurguluyoruz.”

“Hukuki süreçler işletilsin”

“Saldırıda yaralanan Karataş’a, Sinem’e ve Oya Sultan’a acil şifalar diliyoruz. Saldırılara ilişkin hukuki sürecin en etkin biçimde işletilmesini ve saldırganlara gerekli yaptırımların uygulanmasını bekliyoruz.

Nefret Suçları mevzuatında korunan kategoriler arasına “etnik kimlik”, “cinsel yönelim” ve “cinsiyet kimliğinin” bir an önce alınmasını talep ediyoruz.”