Conchita Wurst, Transfobi ve Homofobiye Karşı BM'den Ses Çıkardı

 Avusturyalı drag queen Conchita Wurst, Pazartesi akşamı Birleşmiş Milletler (BM) Viyena merkezinde aralarında BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’un da olduğu dinleyicilere bir konser verdi.

Açılışının 35. yılını kutlamak için BM Viyana ofisinin içinde gerçekleşen konserin ardından Conchita Wurst ve Ban Ki-Moon birlikte verdikleri mesajda homofobi ve transfobiyle mücadelenin devam edeceğini belirtti.

Ban Ki-Moon “21. yüzyılda ayrımcılığa yer yok. Homofobi ve transfobiyle mücadeleye devam edeceğim”

Ban Ki-Moon, Wurst’a teşekkür ederek başladığı konuşmada bu konserle, BM ofisinin Viyena’nın Central Parkı haline geldiğini söyledi. “Conchita Wurst’un Eurovision’u kazandığımı duyduğumda, benim için bir dünya starı haline gelmişti. Conchita çeşitliliğe saygı gösterilmesi için çalışıyor ki, bu BM’nin temel değerlerinden biri. Bu mesajını yaymak için yeteneğini ve Eurovision platformunu kullanması bizi memnun ediyor” diye konuştu. BM’nin çalışanlarına evlilik eşitliği konusunda tanıdığı kolaylıklarıhatırlatan Ban Ki-Moon “21. yüzyılda ayrımcılığa yer yok. Homofobi ve transfobiyle mücadeleye devam edeceğim” dedi.

Ardından söz alan Conchita Wurst BM çalışanlarına LGBTİ hakları için yaptıklarından dolayı teşekkür ettikten sonra “Ben bir şarkıcıyım ama aslında bir şarkıcıdan çok daha fazlasıyım. Hepimiz üzerimize konulan etiketlerden daha fazlasıyız. Herkes saygıyı hak ediyor. Saygı duyulmak için saygı göstermemiz gerekiyor” diye konuştu.

Kırsalda yaşayan bir oğlan çocuğundan sakallı bir drag queen olmaya giden hayatını anlatan “Rise Like A Phoenix” adlı şarkısıyla 2014 Eurovision Şarkı Yarışması’nı kazanan Wurst, 8 Ekim’de de Brüksel’de Avrupa Parlamentosu üyelerine konser vermişti.

(Bianet)