Pembe Hayat Derneği Anadolu Üniversitesi'nde Medya Atölyesindeydi

 Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın-Yayın Bölümü konuğu olan Pembe Hayat Derneği, Nefret Etme Projesi kapsamında, Doç Dr İncilay Cangöz’ün ’Güncel Medya Eleştirileri’ dersinde "Medya’da LGBTİ Temsili" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Kaos GL’den Ali Erol’un katılımcı olduğu derste birinci kısımda 80’lerden günümüze Türkiye’de LGBTİ hareketi tarihi ve LGBTİ kavramları konuşulurken dersin ikinci kısmı medyada ayrımcı söylemler ve LGBTİ temsili başlıklarıyla devam etti.

Yapılan haberlerde LGBTİ farkındalığı sağlanması, kullanılan dil ve hak temelli habercilik ilkelerine değinilirken iyi örnekler ve hedef gösteren ayrımcı bir dil kullanan kötü örneklere de değinildi. Ders sonunda öğrencilerle soru-cevap kısmı gerçekleştirildi.

Bu sene tüm Kasım ayına yayılan ve 9 ilde gerçekleştirilen 20 Kasım etkinlikleri 7 Kasım 2014 Bursa Uludağ Üniversitesi’ndeki "Sık Sorulan Sorular ve LGBTİ Kavram Atölyesi" ile devam edecek. 20 Kasım Nefret Mağduru Transları Anma Günü Ankara ana programı ise ilerleyen günlerde paylaşılacak.

20 Kasım Nefret Mağduru Transları Anma Günü Etkinlikleri, Avrupa Birliği Demokrasi ve İnsan Hakları için Avrupa Aracı’nın finansal olarak desteklediği Nefret Etme Projesi kapsamında Pembe Hayat ve Kaos GL Dernekleri tarafından organize edilmektedir.