20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Haftası Etkinlikleri Başladı

Pembe Hayat Derneği giderek artan toplumsal muhafazakarlaşmaya inat; insan hakları’ndan hukuka, medyadan sağlığa ve eğitimde nefrete karşı savunuculuk faaliyetlerine devam ediyor. Bu savunuculuk faaliyetleri kapsamında 1 Kasım’dan 24 Kasım’a bir ay boyunca çeşitli illerde etkinlikler gerçekleştirecek. Her yıl düzenlenen Nefret Suçu Mağduru Trans Bireyleri Anma Haftası etkinlikleri bu yıl bütün Kasım ayını kapsayacak şekilde gerçekleşecek. Program kapsamında 1-24 Kasım tarihleri arasında Adana, Ankara, Antakya, Bursa, Edirne, Eskişehir, İstanbul, İzmir ve Mersin’de çeşitli söyleşi ve çalıştaylar gerçekleştirilecek. 

3 ve 5 Kasım’da Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde LGBTİ kavram atölyesi ve medyada LGBTİ temsili ile ilgili Selin Berghan ve Ali Erol’un katılımları ile Hukuk ve İletişim Fakülteleri’nde dersler yapılacak. 

7 Kasım’da Bursa Uludağ Üniversitesi PDR Öğrencileri Kulübü ev sahipliğinde LGBTİ kavram atölyesi Selin Berghan moderatörlüğünde Evren Çakmak’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

14-15-16 Kasım tarihlerinde Antakya, Adana ve Mersin’de “Nefret Sarmalında Türkiye’de Trans Olma Halleri” tartışılacak. Panelde Doğa Asi Çevik ve Demet Yanardağ konuşmacı olarak yer alacaklar. 

15 Kasım’da Edirne’de Uluslararası Af Örgütü’nün ev sahipliğinde Yıldız Tar ve Ali Can Kalan; Medya’da Lgbti’lere Yönelik Nefret Söylemleri ve Toplumsal Cinsiyet Temelli Şiddet konularında panel gerçekleştirecek. (Panelin yeri ve zamanı ilerleyen günlerde açıklanacaktır.)

16 Kasım’da İstanbul’da Eğitim Sen 2 No’lu Şube ile birlikte Yasemin Şafak, Eğitimde Heteroseksizm Ve Homofobi başlıklı bir sunum gerçekleştirecek.

21 Kasım’da İzmir’de Siyah Pembe Üçgen Derneği’nin ev sahipliğinde İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde Çiçek Tahaoğlu ve Burcu Karakaş’ın katılımı ile Medya Atölyesi gerçekleştirilecek. 22 Kasım Cumartesi günü ise Eğitim Sen 3 Nolu Şube – Eğitim Sen 2 Nolu Şube Lgbt Komisyonu işbirliği ile Trans Geçiş Süreçleri ve Yasal Tanınma konulu panel gerçekleştirilecek. Panelde Esin Aksoy ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Hayriye Elbi konuşmacı olarak yer alacaklar. 

20 Kasım Perşembe Günü Kızılay Yüksel Caddesi’nde Pembe Hayat Derneği Standı açılarak Ankara ana programı başlayacak.  Gün boyu standda program duyurusu yapılarak Pembe Hayat’ın yayınları ücretsiz olarak dağıtılacak.

21 Kasım Cuma günü trans kadın tiyatro oyuncusu ve köşe yazarı Esmeray ve trans kadın gazeteci Michelle Demishevich’in konuşmacı olarak katılacakları “Nefret Suçlarının Önlenmesinde Medyanın Rolü ve Sorumlulukları Semineri” gerçekleştirilecek.

22 Kasım Cumartesi ise ‘Medyanın Nefreti, Nefretin Medyası’ başlıklı Karin Karakaşlı ve Yıldız Tar’ın konuşmacı olacağı bir medya oturumu ve ardından ‘Cins Kıyımdan Trans Nefret Cinayetlerine Toplumsal Cinsiyet Temelli Şiddet’ başlıklı transfeminizmin de tartışılacağı bir oturum gerçekleştirilecek; oturumda Gülkan Noir, İlksen Gürsoy, Ulaş Sona, Selin Berghan ve Gani Met konuşmacı olarak yer alacaklar. 

Ankara Nefret Mağduru Transları Anma Haftası etkinlikleri ana programı 24 Kasım Pazartesi günü saat 19:00’da Dilek İnce Giysi Bankası’nın açılış kokteyli ve saat 20:00’deki Kadınlar Aşklar Şarkılar Konseri ile tamamlanacak. 24 Kasım’daki etkinlikler Mek’an Sahne’de gerçekleşecek.

20 Kasım Nefret Mağduru Transları Anma Günü Etkinlikleri, Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı’nın finansal olarak desteklediği Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu Projesi ile Avrupa Birliği Demokrasi ve İnsan Hakları için Avrupa Aracı’nın finansal olarak desteklediği Nefret Etme Projesi kapsamında Pembe Hayat ve Kaos GL Dernekleri tarafından organize edilmektedir.