100. Yıl'da kadın çığlığı..

 Görgü tanıklarının anlattığına göre 1522. sokakta, gece yarısından iki saat kadar sonra Merkez Sahil Sitesi, B-Blok, Göktürk Apartmanı bahçe kapısı önünde iki kadın çığlıklar atarak, kendilerini arabaya bindirmeye çalışan kişilere direndi. Kadınların parkedilmiş arabaların arasında sıkıştırılarak susturulmaya çalışıldığı belirtiliyor. Anlatılanlara göre, "Baba!" diye bağıran kadınlardan biri, bir erkek tarafından zorla arabaya bindirildi. Apartmanda yaşayanlardan, çığlık ve kavga seslerine tanık olanlar, 155 Polis İmdat numarasını arayarak ihbarda bulundu. Polis, arabanın plaka, renk ve model gibi detayların elde edilemediği gerekçesiyle harekete geçmeyi reddetti, devriye ekibi göndermekle yetindi. Ekibin araştırmasından ise şu ana kadar herhangi bir sonuç alınamadı. 

Polisin ciddi adımlar atması için dün öğleden sonra 100. Yıl’daki Migros önünde toplanan kadınlar, olayın yaşandığı apartmanın dairelerini tek tek gezerek görgü tanıklarından detay öğrenmeye çalıştı. Kadınlar, civardaki esnaftan da olayın cereyan ettiği noktayı gören kameraların kaydettiği görüntülere de ulaşmaya çalıştı. Bu arada mahallenin muhtarı da devreye girdi ve nihayet bir polis amiri olayı araştırmakla görevlendirildi. Şahitler dinlendi, kamera kayıtları izlendi. Gelişmeleri takip eden kadınlar, kamera kayıtlarından olaya dair görüntülerin kısmen alınabildiğini, kopyalanarak çoğaltıldığını söylüyor. Bu görüntülere göre, kadınların kendi akranı erkekler tarafından kaçırılmış olması ihtimali ağırlık kazanıyor. 

Kadınlar bugün de 100. Yıl’da olacak, plaka tespiti ve aracın bulunması aşamalarını takip edecek. 100. Yıl İnisiyatifi ve ODTÜ’lü Kadınlar, facebook grubundan yayınlanan bir notla, iki kadına yönelik şiddete karşı mücadele için bir hareket planı oluşturmak ve dayanışma için saat 20.00’da bütün kadınları semtte bir araya gelmeye çağırdı.