Heteroseksist düzen peşlerini bırakmadı: Türkiye'nin ilk eşcinsel evliliğini gerçekleştiren çift tehdit alıyor

 Hürriyet’ten Fırat Alkaç’ın haberine göre, çift ailelerinden bile tehdit aldı. 28 yaşındaki Tüzün, “Ailem ve kardeşlerim, beni ölümle tehdit ediyor. Evliliğimiz basına yansıyınca, çevremiz de tepki gösterdi” dedi.

‘Evsahibi ‘evden çıkın’ dedi, işimden kovuldum’

Tüzün, ev sahipleriyle sorun yaşadıklarını ve işini kaybettiğini anlattı: ”Ev sahibimiz evden ayrılmamızı söyledi. Kadıköy’de garson olarak çalışıyordum. İşimden çıkarıldım. Ekin üniversitede okuduğu için çalışmıyor. Gelir kaynağımız olmadığı için zor durumda kaldık.”

‘Ailem biliyordu ama…’

21 yaşındaki Ekin Keser’se, tehditler nedeniyle okula bile gidemiyor. Antakyalı olan Keser, ”Antakya’nın ismini kötüye çıkardığım gerekçesiyle ölüm tehdidi geliyor. Ailem eşcinsel olduğumu biliyordu. Ancak evlenmeme çok tepki gösterdiler” dedi.

‘Kadınlardan bile tehdit geliyor’

Keser, kadınlardan bile tehdit almış: ‘‘Emrullah’la üç yıldır arkadaşız. Birlikte yaşıyorduk. Tabuları yıkmak için evlendik. Ama gördük ki tehdit eden homofobik kesim, azınlıkta. Bir kısmı da kadın… Çevremizin yüzde 95’i bizi tebrik etti. Bizim arkamızda olduklarını söylediler. Şimdi tek isteğimiz ailemizin ve çevremizin bizi rahat bırakması.”(DİKEN)