İMC, Michelle'i sigortasız çalıştırdığını yalanlamadı

 İMC TV, işine son verdiği muhabir Michelle Demishevich’in iki yıl boyunca sigortasız çalıştırıldığı yolundaki iddiaları reddetmedi. Kanal, LGBT camiasının özellikle sosyal ağlar üzerinden başlattığı kırmızı rujlu kampanyalar üzerine resmi web sayfalarından bir açıklama yayınladı. Açıklamada, sigortasız çalıştırma iddialarıyla ilgili herhangi bir ifadeye yer verilmezken, kırmızı ruj, ve kıyafet konularının Michelle’in işine son verilmesine gerekçe oluşturduğu reddediliyor. Kanalın web sayfasında yer alan açıklama şu şekilde: 

"Birlikte çalıştığımız Michelle Demishevich ile yollarımızı ayırmamız nedeniyle sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde yer alan iddialar üzerine konuya açıklık getirme ihtiyacı duymaktayız.

Michelle Demishevich’le çalışmaya son vermemizin, iddia edildiği gibi “kırmızı ruj ve uygunsuz kıyafet”le herhangi bir ilgisi yoktur. Kendisinin 7 aydır habere gönderilmediği iddiası da doğru değildir. Bizimle çalışmaya başladığı tarihten bu yana düzenli olarak haber takip etmiş, haberler için görevlendirilmiştir.

Bizden ayrılmasına yol açan temel neden, iş disiplinine uygun hareket etmemesi, bu konuda uyarılmasına rağmen buna uygun davranmamaya devam etmesi olmuştur. İzlediği çok sayıda haberde habere kaynaklık eden kişilerle yaptığı tartışmalar nedeniyle tarafımıza birçok şikayet gelmiş, bu şikayetler doğrudan kendisine de aktarılmış ve İmc Tv çalışanı olarak izlediği haberlerde haber kaynaklarıyla tartışmaması, gerginlik ve tartışmaların nedeni olmaması gerektiği yönünde uyarılmıştır. Son olarak 13 Eylül’deki Cumartesi Anneleri eylemini izlemek üzere görevlendirilmiş, burada Cumartesi Anneleri’ni temsil eden kişilerle de tartışması, bir Cumartesi Annesi’ne yakışıksız sözler sarf etmesi bizim açımızdan son nokta olmuştur. İmc Tv olarak, çalışanlarımızın işlerini gazetecilerde olması gereken sorumluluk bilinciyle yapmaları noktasındaki hassasiyetimiz kimlik ve cinsiyet farkı olmadan herkes için geçerlidir.

Michelle Demishevich’e çalıştığı süre boyunca giyimi, kurum içindeki davranışları nedeniyle uyarıda bulunulduğu da doğru değildir. Kendisinden, bizimle çalıştığı süre boyunca beklediğimiz gibi imc tv’den ayrıldıktan sonra da sorumluluk ve dürüstlükle hareket etmesini bekleriz."