Eylül'ün mekanı: 50 CL Bar

 Kendisine haber verilmeksizin barın eski ve yeni sahipleri arasında cereyan eden bu ticari faaliyet, Eylül’e öyle koymuştur ki, ani bir kararla İstanbul’u terkeder. 50 CL Bar’ın işletmecisinin yolunu Ankara’ya düşüren vesile, işte bu alışveriştir. 

Aradan geçen zamanı, Ankara’da LGBTİ’lere hitap edecek uygun bir mekan araştırmakla geçiren Eylül, nihayet üç ay önce bir ortaklık girişimi için tokalaşır. 50cl Pub için milat vakti gelmiş, bundan sonrasına LGBTİ mekanı olarak devam etmesine karar kılınmıştır. Mekanın adı ve Rock Bar olarak tanındığı dönemden kalma müzik tercihleri korunur. Çarşamba ve Cuma olmak üzere haftanın iki gününde canlı müzik, konsepte ilave yenilikler arasındadır. 

Ona göre Ankara, LGBT bireylerin müdavimi olduğu mekanlar bakımından İstanbul’la karşılaştırılamayacak kadar zayıf. Bu konuda büyük bir boşluk olduğunu düşünüyor ve yeni yeni mekanlar için girişimcilere çağrıda bulunuyor.  

50 CL’ye adımınızı attığınızda, son derece ölçülü biçimde aydınlatılmış loş bir atmosfere dahil oluveriyorsunuz. Fiyatlar, standart. Eylül tarafından öpücüklerle karşılanmak, hesaba dahil değil. Burası, müzik dinlemek ve laflamak veya dans etmek için seçeneklerinin azlığından şikayet edenlere ideal bir keşif gibi görünüyor. Eylül, 50 CL Bar’ın tek amacının LGBTİ bireylerin devam ettiği bir mekan haline gelmek olmadığını, mekanın sivil toplum kuruluşlarının etkinliklerinin gereklerine uygun biçimde düzenlenebildiğini söylüyor. 

50 CL Bar, Konur 2, 59/4’te...