Selin Ciğerci’ye Konya’da linç girişimi

Trans kadın Selin Ciğerci, babasının memleketi olan Konya’da, açılışını yapacağı güzellik merkezi önünde toplanan bir grup tarafından linç girişimine uğradı.

Ciğerci, kendi adını taşıyan ve birçok ilde merkezi bulunan güzellik salonunun bir şubesinin de Konya’da açılacağını duyurmuştu. Ciğerci’nin duyurusunun ardından Twitter’da “Selin Ciğerci’yi Konya’da istemiyoruz” kampanyaları yapılmıştı.

Konya’da istenmediğine dair paylaşımları gören Ciğerci, bir video yayınlayarak büyük üzüntü duyduğunu belirtmişti.

Tepkilere karşın bugün Konya’ya giden Ciğerci, bir grubun linç girişimiyle karşı karşıya kaldı. Saldırgan grup, tekbir getirerek “Konya’dan defol” şeklinde sloganlar attı. Uzun süre tepkilerini sloganlarla devam ettiren grup, daha sonra güzellik merkezine doğru yürümeye kalkınca polis ancak bu noktada gruba müdahalede bulundu, engel oldu.

Selin Ciğerci, açılış için Konya'ya gitmeden önce, sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine şu açıklamayı yapmıştı:

"Birisi bana 'Nerelisin?' diye sorduğu zaman, ben size yemin ederim İstanbulluyum değil Konyalıyım diyorum gururla. Ben Konyalı bir iş adamı gördüğüm zaman veya başarılı bir insan gördüğüm zaman, seviniyorum gurur duyuyorum sanki anam babam yani. Konya'da şube açmaya gidiyorum, birkaç olay oldu bilmiyorum haberiniz var mı? Ben çok üzüldüm. Bu arada benim amcam orada belediye başkanlığı da yaptı. Gider gelirdik Konya'ya. Biz bu kadar bağlıyız Konya'ya. Beni babam bir tek Konya şubesi açınca ‘Hayırlı olsun kızım’ diye aradı. O haberleri gördüm üzüldüm. Bir söz vardır ‘Kul kırmak Kabe yıkmak gibidir.’ Ben oraya iş yeri açmaya geliyorum. İnsanlara istihdam sağlamaya geliyorum. Ben 500 kişiye, sadece şubelerimde çalışan hanımefendi sayısı 500'e yakın. O kadar insana istihdam sağlıyorum. Yapmayın, çok ayıp ve çok günah. İncittiğiniz yerden kırılırsınız."