HEVİ LGBTİ+ Derneği’nden Ahmet Yıldız Davasına Çağrı: #AhmetYıldızaAdalet

HEVİ LGBTİ+ Derneği, Ahmet Yıldız Davası için çağrıda bulunarak; insan hakları mücadelesi veren tüm kurumları, baroları ve hak savunucularını davayı takibe çağırdı. 

Eşcinsel olduğu için 15 Temmuz 2008 tarihinde katledilen Ahmet Yıldız’ın davası 28 Şubat saat 13.50’de İstanbul Adliyesi, Kartal 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. 

26 yaşındaki Marmara Üniversitesi öğrencisi Ahmet Yıldız, 15 Temmuz 2008’de babası Yahya Yıldız tarafından eşcinsel olduğu için öldürüldü. 2009 yılında açılan davada, senelerdir firari katil baba Yahya Yıldız’ın bulunması bekleniyor.

“Davanın zaman aşımana uğrama ihtimali bizleri endişelendiriyor”

Kurulduklarından bu yana davayı takip eden HEVİ LGBTİ+ Derneği, “Bu süre zarfında davada bir adım bile ilerleme kaydedilmemiştir. 14 yıldır devam eden davada onlarca hakim ve savcı değişmesine rağmen Ahmet Yıldız’ın katili/leri bulunamamıştır. Ahmet Yıldız davasının zaman aşımana uğrama ihtimali bizleri endişelendirmektedir” dedi. 

Dernek, herkesi davayı takip etmeye ve Ahmet Yıldız’ın katili veya katillerinin bulunması ve yargılanması için, dava öncesinde sosyal medya’da #AhmetYıldızaAdalet etiketi  ile davanın gündemleştirilmesi için destek olmaya çağırdı.