Esat - Eryaman Davası’nde yine karar çıkmadı.

2006-2007 yıllarında sistematik transfobik saldırılara uğramış ve yaşadıkları yerlerden taşınmaya zorlanmış trans ve travesti seks işçilerinin uzun süredir sürdürmüş olduğu adalet mücadelesi olan Eryaman-Esat davasının dokuzuncu duruşması bugün (22 Şubat)  Ankara Adliyesi'nde görüldü.

Duruşma başlamadan izleyicilerin salona alınmayacağı söylendi, gelen itirazlar üzerine izleyiciler de duruşmaya girebildi.

Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi, davaya katılma talebinde bulundu. Katılma talebinde bulunan Merkez avukatları, “Anayasa, Türk Ceza Kanunu, İstanbul Sözleşmesi, CEDAW’dan aldığımız yetkiyle buradayız” dedi. Kadın Hakları Merkezinin davaya katılma talebi reddedildi.  

Avukat Senem Doğanoğlu, bilirkişi raporunda eksiklik görmediklerini, yağma suçunun ve sanıkların çete olduklarını ortaya koyduğunu belirtti. 

Sanık A.G.’nin avukatı duruşmada savunma yaparak, A.G.’nin 2007 yılında gerçekleşen olayda çıkan kavgayı ayırmak için orada bulunduğunu ve diğer sanık ve katılanlarla bir ilişkinisinin bulunmadığını ve  hiyerarşik bir yapı bulunmadığını öne sürerek, müvekkilinin beraatini istedi.

Savcı, bilirkişi raporuna dair ara mütalaa sunarak, raporda sadece bir kişinin GSM numarası üzerinden işlem yapıldığını söyledi ve raporun geçersiz sayılmasını talep etti. Savcı ayrıca, Mahkeme tarafından ilgili kurumlara yazılan yazıların Yargıtay bozma ilamındaki hususları karşılamadığını söyleyerek ek bilirkişi raporu talebinde bulundu. Mahkeme savcının, ek bilirkişi raporu talebini kabul etti. 

Savcı, esas hakkındaki mütalaayı hazırlamadığı için dava 25 Mayıs saat 14.00'e ertelendi.