Esat - Eryaman Davası 22 Şubat'ta!

#ZamanaBırakmıyoruz
______________________

-Tarih: 22 Şubat 2023

-Saat: 14:00

-Yer: Ankara 30. Ağır Ceza Mahkemesi (Büyük Salon)
_____________________________________________

2007 yılından beri devam etmekte olan, saldırıya uğrayan ve yaşadıkları yerlerden göçe zorlanan trans kadınların adalet arayışı olan Eryaman-Esat davasında, 22 Şubat Çarşamba günü Ankara 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 14.00'da görülecek.

Nefret suçlarına karşı önemli bir duruş ve hak arayışı olan bu davadan çıkacak hakkaniyetli bir karar LGBTİ+ hareketi ve trans mücadelesi tarihi açısından önemli bir kazanım olacaktır. Çetelere ve erkek egemen düzenin öldüren normlarına karşı verilen bu mücadelede herkesi adliyeye davayı desteklemeye davet ediyoruz.

2006 yılında Ankara Eryaman'da yaşayan 30 seks işçisi travesti ve trans kadına yönelik çeteler tarafından başlatılan sistematik saldırılar mahallede yaşayan travesti ve transların başka semt ve illere taşınmaya zorlanmalarına, yerlerixnden edilmelerine neden oldu. Adalet arayışımız sürerken arkadaşımız Dilek İnce’yi aramızdan koparıp aldılar. İnsanları taşınmaya zorlayan, şiddet uygulayan, tehdit eden ve yerlerinden eden saldırgan çete üyelerinin kimlikleri trans kadınlar tarafından yaptıkları suç duyurusunda yer almasına rağmen yapılan şikâyetler sonuçsuz kaldı.

Bugün faillerin hak ettikleri cezayı alması, adaletin tesis edilmesi ve hakkın yerini bulması adına sizleri davayı takibe ve desteğe davet ediyoruz.
 

ZAMANA BIRAKMIYORUZ!

 

Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği