İçişleri Bakanlığı, Nilüfer Belediyesi'ne ön inceleme başlattı.

İçişleri Bakanlığı, Nilüfer Belediyesi’nin LGBTİ+’lar için özel dayanışma merkezi açtığına ilişkin haberlerin ardından araştırma/ön inceleme başlatıldığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Nilüfer Belediyesi’nin LGBTİ için özel dayanışma merkezi açtığına ilişkin haberlerin basında yer alması, kamuoyuna yansıması üzerine Bakanlığımızca, Nilüfer Belediyesinde araştırma/ ön inceleme başlatılmıştır" denildi.

Nilüfer Belediye’sin Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Toplum Gönüllüleri Vakfı işbirliğiyle düzenlenecek  “Toplumsal Cinsiyet Atölyesi”nin sosyal medyada hedef gösterilmesiyle bakanlık inceleme başlattı.

“Bütün olumsuz yorumları kınıyoruz”

Nilüfer Belediyesi sosyal medyadan yapılan hedef göstermelere karşı dün (1 Aralık)  açıklamada bulunmuştu:

“Ne yazık ki sosyal medyada belirli bir kesim tarafından yapılan yorumlar dolayısıyla bir açıklama yapma gereği doğmuştur. 

Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından yapılmak istenen ve toplumsal cinsiyet eşitliği, pozitif ayrımcılık, temel kavramlar, şiddet ve şiddetle mücadele yöntemleri gibi konuların konuşulacağı Toplumsal Cinsiyet Atölyesi bir kesim tarafından algı çalışması yapılarak sosyal medyada tartışmaların odağı haline getirilmiştir.

Öncelikle şu çok iyi bilinmelidir ki toplumdaki eşitsizlikler hiçbir ideolojiye ya da bir kesime mal edilmemelidir. Toplumsal cinsiyet kavramı bugüne kadar çok tartışılmış, üzerine çok şey söylenmiştir. Bütün bunlar bir tarafta dururken gençlerin bilinçlenmesi, günlük hayat pratiklerine, proje ve faaliyetlerine cinsiyet eşitliği perspektifi ile yaklaşabilmeleri amacıyla düzenlenen bir etkinlik, algı çalışması yapılarak karalanmak, hedef gösterilmek istenmiştir.

 Bizler toplumun bütün kesimlerinin bir arada yaşayabileceği inancıyla, hangi konuda olursa olsun bütün eşitsizliklerin ortadan kalkması için çaba gösterirken bu tarz yorumlar ile karşılaşmak üzerine açıklama yapma gereği duymak üzüntü verici.

Etkinlik daha düzenlenmeden, içeriği hakkında bilgi sahibi olmadan ya da etkinliğe katılmadan ön yargı ile yapılan bütün olumsuz yorumları kınıyoruz.”