Keskesor LGBTİ+ Oluşumu Van ve Dersim'de de örgütlendi

Keskesor LGBTİ+, Van ve Dersim’de örgütlendiğini duyurdu. 10 senedir LGBTİ+’ların hakları için mücadele eden Keskesor Amed LGBTİ+ Oluşumu artık Van ve Dersim’de de LGBTİ+’larla örgütlenecek.

Oluşum ilk yıllarında bölge iller olan Dersim, Kars, Antep, Malatya ve Van'da yaşayan LGBTİ+'larla sık sık bir araya geldi. Oluşum, “2015'te barış, çözüm ve diyalog sürecinin bitmesinin ardından LGBTİ+ aktivistlerine yönelik artan baskı ve saldırı süreciyle beraber Keskesor Amed dışında diğer şehirdeki LGBTİ+ örgütlerinin çalışmaları durma aşamasına geldi” diyor.

Çalışmalarını yaklaşık iki yıl durduran Keskesor Amed LGBTİ+ Oluşumu, 2022 Mayıs ayında Diyarbakır'da Pembe Hayat Derneği ile 3 gün süren Kuirfest'i gerçekleştirerek yeniden bir araya geldi.

Sokaklara "Nefrete İnat Yaşasın Hayat" afişleri asıldı

Van Keskesor LGBTİ+ Oluşumu ve Dersim Keskesor LGBTİ+ Oluşumu 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü'nde kurulduklarını duyurdu. Her iki oluşumun da ilk etkinliği, kentlerde 20 Kasım afişlemesi oldu. Van merkezde Maraş ve Cumhuriyet Caddesinin çeşitli yerlerine, Dersim'de Atatürk Mahallesi ve Çarşı merkezde "Nefrete İnat Yaşasın Hayat" afişleri asan aktivistler, transları andı. Ayrıca Diyarbakır'da Keskesor Amed LGBTİ+ Oluşumu aktivistleri, 2017 yılında Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Ofis semtinde transların yakılan evleri önünde bir anma yaparak binanın önüne karanfiller bıraktı.