Esat-Eryaman davası Şubat 2023'e ertelendi.

Esat-Eryaman davasının sekizinci duruşması bugün (21 Kasım) Ankara Adliyesi’nde görüldü.  

2006’da Ankara’da trans kadınlara saldıran çeteden dört kişinin yargılandığı, Yargıtay ve mahkemeler arasında mekik dokuyan Esat-Eryaman davası bugün Ankara Adliyesi’nde yeniden görüldü.

Av. Senem Doğanoğlu ve Av. Evrim Demirtaş ile Ankara Barosu LGBTİQ+ Hakları Merkezi’nden avukatlar davada hazır bulundu. 17 Mayıs, SPoD ve ÜniKuir derneklerinden avukatlar da gözlemci olarak duruşmaya katıldı. 

Duruşmayı elliye yakın LGBTİ+ hak savunucusunun yanı sıra; Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu ile Almanya elçiliklerinden temsilciler takip etti.

İlk celsede beyan veren tanıklardan Duru Tatlıoğlu ve Buse Kılıçkaya da duruşmada yer aldı. Verdikleri beyanların doğruluğunu vurgulayarak, şikayetçi olduklarını tekrar beyan ettiler. 

Savcının mütalaası hazır değildi. Mütalaayi hazırlamak için eksik belgelerin giderilmesini talep etti. Mahkeme ise, HTS raporunu bilirkişiden talep etti. 

Dava 22 Şubat 2023 saat:14:00'e ertelendi. 

Diyarbakır Barosu'nun katılma talebi reddedildi

Diyarbakır Barosu, Esat-Eryaman olaylarından çıkacak sonucun Diyarbakır'daki transları da etkileyeceğini belirterek davaya katılma talebinde bulundu. Mahkeme, Diyarbakır'daki transların yaşamlarını etkilemeyeceğini belirterek Baro'nun katılma talebini reddetti. 

Sanıklardan çete elebaşı Şammas Taşdemir, cezaevinden getirilerek duruşmaya katıldı.