ABD tarihinde ilk kez bir trans erkek eyalet meclisine seçildi

James Roesener, bir ABD eyalet meclisine seçilen ilk trans erkek oldu. ABD'deki açık LGBTQ kamu görevlilerinin sayısını artırmaya adanmış bir siyasi eylem komitesi olan LGBTQ Zafer Fonu'na göre James Roesener, ABD tarihinde bir eyalet meclisi seçimini kazanan ilk trans erkek oldu.

Kendini biseksüel olarak tanımlayan ve eşi ve kedisiyle Concord'da yaşayan 26 yaşındaki Roesener, biyografisinde inandıklarını savunmaktan asla korkmadığını söylüyor. Roesener; kaliteli bir yaşam için barınma, eğitim, sağlık, oy verme ve diğer temel gereksinimlerin önündeki engelleri kaldırarak tüm insanların özgürlüğünü savunmaya yatırım yapan bir liderliğe ihtiyaç olduğunu vurguluyor. Roesener ayrıca New Hampshire'ın mevcut kürtaj yasaklarını yürürlükten kaldırmaya ve Medicaid'in kürtaj ve ilgili hizmetleri kapsaması için mücadele etmeye kararlı olduğunu belirtti. Roesner, diğer birçok konunun yanı sıra, LGBTQ+ kişiler ve engelliler için koruma sağlayan yasaları da destekliyor.

“James, lavanta tavanı parçaladı”

LGBTQ Zafer Fonu Başkanı ve CEO'su Annise Parker, Them'e verdiği demeçte, Roesener'in zaferinin "New Hampshire ve ülke genelindeki translar için yankı uyandıran bir zafer olduğunu, James'in lavanta tavanı* parçaladığını ve Amerika'nın eyalet yasama organlarında trans erkek liderlere hazır olduğunu kanıtladığını" söyledi.
 

*Lavanta tavan: LGBTQ kişilerin kariyerlerine uygulanan, resmi olmayan bir üst sınırı ifade eder. LGBTQ+’ların  işyerinin üst kademelerine ulaşmasındaki zorluğu anlatmak için de kullanılan bir terimdir.