KuirFest, Ankara ve İstanbul seyircisine unutulmaz bir takvim yaşattı

Ankara ve İstanbul seyircisine unutulmaz bir takvim yaşatan Pembe Hayat KuirFest on birinci kez gerçekleşti.
 
Dünyadan ve Türkiye’den yüzlerce kuir yaşanmışlığı ve çok çeşitli lubunya hallerini film gösterimleri, söyleşi ve atölyelerle festival severlerin ilgisine sunan KuirFest, 30 Eylül-2 Ekim Ankara’da ve 14-16 Ekim İstanbul’da gerçekleşti. KuirFest, 58 film, 5 atölye, 4 etknilik, 1 Kuir Gazino, 1 tiyatro oyunu ve  2 parti ile dopdolu programını #YasaksaYasak temasıyla LGBTİ+ sanatsever kamuoyunun ilgisine sundu. 
 
KuirFest film gösterimlerinde; Ankara’da 500, İstanbul’da 1020 kişi olmak üzere toplamda 1520 festival izleyicisni ağırladı.
 
Festivalin ilk ayağı Ankara'da başladı
 
#YasaksaYasak temasıyla Goethe-Institut Ankara’da start veren festival programı, açılış resepsiyonu ve Türkiye’den Kısalar özel gösteriminin ardından 30 film, 3 atölye ve 1 tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı. Film gösterimlerine toplamda 500 izleyici katılım gösterdi. 
 
Açılış resepsiyonunda, Türkiye’den Kuir Kısalar seçkisinde yer alan; Kimse Gitmezdi, 9/8lik Bir Dövüş, Ev Diye Bir Şey Yok filmlerinin gösteriminin ardından; filmlerde yer alan yönetmen ve oyuncularla söyleşi gerçekleşti.
 
 
Sadi Güran’ın tasarımıyla hayat bulan 4.Zeliş Deniz Kuir Sinema Ödülü, bu yıl LGBTİ+ hareketine uzun yıllardır gönül veren Sema Semih'e verildi. Sema Semih'e ödülünü geçen yıl ödülü alan Metin Akdemir takdim etti.
                           
 
Ankara ayağında; Zeynep Su Topal kolaylaştırıcılığında Kuir Drama Atölyesi, Aras Örgen kolaylaştırıcılığında Esenlik Atölyesi ve Metin Akdemir ile Film Hayal Atölyesi festival katılımcılarıyla buluştu. 
 
İstanbul açılışı Kuir Gazino ile yapıldı
 
12 Ekim’de İstanbul açılışını muhteşem bir gazino gecesiyle gerçekleştiren KuirFest, Nükhet Duru’nun sahne aldığıı gecede herkesi mutluluğa, dostluğa ve aşka davet etti.
 
Lale Mansur’dan Nükhet Duru’ya, Popo Fan’dan Kami Sid’e birçok sinemacı ve sanatçı 11. Pembe Hayat KuirFest’in yıldızlar geçidinde yer aldı. 
 
 
Festival Direktörü Gök Akyel KuirFest’in 11. yılını şu sözlerle özetledi: “KuirFest 10 yıl boyunca pek çok şehri ve ülkeyi gezdi. Dünyanın her bir yanından kuir filmleri, komünite güçlendirme hedefli etkinlikleri ve tabii ki partileri ile sanat, kültür ve komünite temelli çalışmalarını sürdürdü. 11. yılımızda, bunca seneler boyunca ardımızda bıraktığımız her bir baskı ve yasak için, hep birlikte #YasaksaYasak ayol! diyerek yolumuza devam ediyoruz.”
 
Festival 11. yılında 58 film, 5 atölye, 4 etknilik, 1 Kuir Gazino, 2 parti ve  1 tiyatro oyununa ev sahipliği yaparken; İstanbul Sözleşmesi özel etkinliği, Pakistan Aks Azınlık Festivali, Popo Fan filmleri seçkisi ve Başka Sinema ve MUBI ile olan iş birlikleriyle de dikkat çekti.