Türkiyeli interseks aktivistleri “İnter Dayanışma” çatısı altında birleşti

Türkiyeli interseks aktivistleri, bugüne kadar bağımsız olarak sürdürdüğü hak savunuculuğu faaliyetlerini, İnter Dayanışma kurumsal kimliği altında birleştirdi. 

Bugüne kadar, “intersexualshalala, İnterseks Anatolya ve İnterseks Türkiye” gibi bloglar, internet grupları ve hak savunuculuğu grupları tarafından sürdürülen interseks aktivizmi, OII Avrupa ve 17 Mayıs Derneği’nin de destekleriyle daha güçlü, sistemli ve kolay ulaşılabilir bir yapıya kavuştu.

İnter Dayanışma yaptığı açıklamada, interseks görünürlüğü, sosyal hizmet, tıp, psikoloji, eğitim ve hukuk gibi alanlarda uzmanların interseks hakları üzerine bilinçlendirilmesi, interseks bireylerin güçlendirilmesi alanlarında yürüttüğü çalışmaları geliştirerek devam ettireceğini vurguluyor. Aynı zamanda resmi bir dernek olarak da çalışmalarını sürdürme istekleri olduğunu belirten Dayanışma, “Bu süreçte sizlerin de intersekslerin varlığını hayatın her alanında seslendirmek, okulda, işte, arkadaş ortamlarında, kişisel ilişkilerde, sivil toplumda, her yerde intersekslere güvenli alan yaratmak için desteğinizi istiyoruz” diyerek dayanışma çağrısı isteğini de belirtti. 

İnter Dayanışma’nın 26 Ekim ? 8 Kasım tarihleri arasında yapacağı İnterseks Farkındalık Günü ve İnterseks Dayanışma Günü etkinliklerini sosyal medya hesaplarından ve websitesinden takip edebilirsiniz. 

Sosyal medya hesapları:
facebook.com/interdayanisma
twitter.com/interdayanisma
instagram.com/interdayanisma