KuirFest: Kuir Film Festivalleri Özel Oturumu’na davetlisiniz!

11. Pembe Hayat KuirFest, Kuir Film Festivalleri Özel Oturumu’nda, Türkiye, Pakistan ve Çin’i birbirine güçlü bir bağ ile kenetleyen film festivallerini konuşacak.

Kuir Film Festivalleri, diğer film festivallerinden farklılaşarak, kuir hareket ve komünite ile bağları olması nedeniyle, birbirleriyle dayanışma içerisinde olan oluşumlardır. Özellikle benzer şartlarda ve politik ve kültürel konjonktürde organize edilmeye çalışılan festivaller, birlikte örgütlenerek, güçlenmeye de önem atfederek varlıklarını sürdürmektedirler.

Benzer şartlarda ve politik ve kültürel konjonktürde dayanışmanın ve kuir örgütlenmenin fırsat ve riskleri Aks Uluslararası Azınlık Festivali’nin kreatif direktörü, sinemacı ve küratör Saadat Munir kolaylaştırıcılığında, Pekin Kuir Film Festivali programcılarından, kuir yönetmen ve aktivist Popo Fan, Aks Uluslararası Azınlık Festivali ülke koordinatörü Kami Sid ve Pembe Hayat KuirFest direktörü Gök Akyel’in konuşmalarıyla festivalseverlerle buluşacak. 

11. Pembe Hayat KuirFest, pandeminin ağır koşullarından sonra, Pekin, Pakistan ve Türkiye'den çıkan kuir film festivallerini bir araya getirerek, aşağıdaki sorulara odaklanacak.

Film ve sanat festivallerinin küresel güneydeki kuir ve trans hareketine katkısı ve onları küresel kuzeydeki muadil festivallerinden farklı veya benzersiz kılan nedir?

Pandemi, küresel sanat ortamını, özellikle de kuir film festivallerini nasıl etkiledi? Festivallerin dijitalleştirilmiş/sanal versiyonu, LGBTIQ+ gibi izole/marjinalleştirilmiş topluluklar için yeni fırsatlar mı sunuyor yoksa engel mi teşkil ediyor?

Küresel güneydeki kuir film festivallerini organize etmede kaynaklar ne anlama geliyor, yabancı elçiliklerden, enstitülerden ve diaspora topluluklarından gelen destek, firsat mıdır yoksa emperyalizmin başka bir versiyonu mudur?

Festivalde gösterilen filmlerin ve sanat eserlerinin içeriği, coğrafi varlığına göre ne kadar önemlidir?

Yabancı içerik getirerek izleyicilerimizin hakkını verebilir miyiz veya yerel sanatçıları yerel içerik üretmeye nasıl teşvik edebiliriz?

Paneldeki her bir festival için erişilebilirlik ne anlama geliyor ve maksimum erişilebilirliği korumayı nasıl başarıyoruz?

 

Kuir Film Festivalleri Özel Oturum
 

Konuklar: Popo Fan, Kami Sid, Gök Akyel 
Moderatör: Saadat Munir 
Tarih: 16 Ekim 2022 
Saat: 15.00 
Mekan: Pera Müzesi

*Katılım ücretsiz ancak mekan kapasitesi ile sınırlıdır.