Aşklarımız, ilişkilerimiz, kolilerimiz: “Aşk, Aşk, Hürriyet” seçkisi KuirFest’te!

KuirFest’in bu yıl, ‘özel ve biricik olana dair’ seçkisi “Aşk, Aşk, Hürriyet”, farklı coğrafyalardan ve kimliklerden bir ilişkilenmeye dair olası hikayeler ve imgeler anlatısı sunuyor.

Seçkide; Örtüler (Velis), Amato, Zevkin Fevki (Jouissance), Alacakaranlık Mavisi (Blue Hour), Sevdiğim Adama Mektuplar (Letters To The Man I Love), Unutamıyorum (Can’t Forget Him) filmleri yer alıyor.

Erika Nakayama’nın yönetmenliğini üstlendiği 2021 Japonya yapımı “Örtüler” (Veils), beşinci yıl dönümlerini kutlamak için özel bir fotoğraf çekimi yapmayı planlayan lezbiyen bir çiftin, hayal kırıklığı yaratan bir fotoğraf salonuyla karşılaşma hikâyesini anlatıyor.

“Amato” (2021) performans sanatıyla üç benzersiz ve birbiriyle ilişkili hikâyeyi, Québec portresindeki çokaşklı modellerin çeşitliliğini ortaya koyarak aktarıyor.

Yönetmen Sadeq Es-haqi, “Zevkin Fevki” (Jouissance, 2022) filmiyle, gizemli bir hayaletin bir eşcinsel çiftin hayatını nasıl değiştirebileceğine odaklanıyor.

Maja’nın monoton hayatının yeni tanıştığı bir kadınla nasıl dönüşebileceğini, Stacey Rushchak’ın Polonya yapımı “Alacakaranlık Mavisi” (Blue Hour, 2022) filminde izleyeceğiz.

Güney Afrika’daki mevsimlik bir çiftçinin, ırkçı Apartheid döneminin izlerinde, gizli aşkına yazdığı mektuplar Brandon Clarke imzalı “Sevdiğim Adama Mektuplar” (Letters To The Man I Love, 2021) filminde konu ediliyor.

Hong Kong'un batıl inanç geleneği ile yerel kuir kültürünü birleştiren “Unutamıyorum” (Can't Forget Him, 2022) Kevin Kai Wing Yiu imzalı bir fantezi, modern romantik komedi ve halk masalı niteliğinde.

????Detaylar için @kuirfest hesabını ya da www.pembehayatkuirfest.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Aşk, Aşk, Hürriyet seçkisi filmleri

Örtüler / Veils
Japonya/Japan, 2021, HD, renkli/color, 18’

YÖNETMEN/DIRECTOR: Erika Nakayama
SENARYO/SCREENPLAY: Erika Nakayama

YAPIMCI/PRODUCER: Marie Murata

Küçük bir kitapçı dükkânı sahibi olan Ayumi Tani ve çağrı merkezi çalışanı Sayaka Murakami birlikte yaşayan lezbiyen bir çifttir. LGBTK topluluğunun bir parçası oldukları için biraz boğulmuş hissetseler de, beşinci yıl dönümlerini kutlamak için düğün tarzı bir fotoğraf çekimi yapmayı dört gözle beklemektedirler. Sayaka, “LGBTK hizmetimiz vardır” reklamı yapan fotoğraf salonlarını aramak için bir site bulur ve hevesle bir soruşturma yapar, ancak bir fotoğraf salonunun hayal kırıklığı yaratan yanıtı ikiliyi kızdırır. Ayumi, Sayaka onu durdurmaya çalışsa da, fotoğraf salonuyla şahsen yüzleşmeye karar verir. Acaba Ayumi'nin sözleri, salonun deneyimli elemanı Bayan Oshima’ya geçecek mi? Ayumi ve Sayaka'nın kendi naçizâne mutluluklarının tadını çıkarabilecekleri bir yer olacak mı?

________________

Amato / Amato
Kanada/Canada, 2021, HD, renkli/color, 8’

YÖNETMEN/DIRECTOR: Romy Boutin St-Pierre
SENARYO/SCREENPLAY: Romy Boutin St-Pierre

YAPIMCI/PRODUCER: Romy

Quebec portresindeki çokaşklı modellerin çeşitliliği ile ilgili bir kısa olan Amato’da sahne sanatları aracılığıyla üç benzersiz ve birbiriyle ilişkili hikâye sahneleniyor.

_____________________

Zevkin Fevki / Jouissance
İran/Iran, 2022, HD, renkli/color, 22’

YÖNETMEN/DIRECTOR: Sadeq Es-haqi
SENARYO/SCREENPLAY: Sadeq Es-haqi

YAPIMCI/PRODUCER: Sadeq Es-haqi, Kiarash Dadgar

Tahran'da yaşayan eşcinsel bir çift olan Arash ve Rahi'nin günlük hayatı, Rahi'nin eski sevgilisi Sadeq'in tekrar onunla birlikte yaşamasını isteyen gizemli hayaleti tarafından altüst olur. Görünüşe göre birbirleriyle barış içinde yeni bir yaşam tarzına başlayabilirler.

_______________________

Alacakaranlık Mavisi / Blue Hour
Polonya/Poland, 2022, HD, renkli/color, 27’

YÖNETMEN/DIRECTOR: Stacey Rushchak
SENARYO/SCREENPLAY: Stacey Rushchak

YAPIMCI/PRODUCER: Maciej ?lesicki, Warsaw Film School

Küçük bir köyde garsonluk yapan Maja, çok farklı bir geçmişle hesaplaşmaya çalışırken bir yandan amaçsızca hayatın içinde süzülür - ta ki günün birinde birini bekleyen yabancı bir kadın Maja'nın çalıştığı yere gelene kadar.

________________________

Sevdiğim Adama Mektuplar / Letters To The Man I Love
Güney Afrika/South Africa, 2021, HD, renkli/color, 17’

YÖNETMEN/DIRECTOR: Brandon Clarke
SENARYO/SCREENPLAY: Brandon Clarke

YAPIMCI/PRODUCER: Brandon Clarke

Apartheid'in artçı sarsıntılarının meydana geldiği sıralarda Güney Afrika'da eşcinsel bir çiftlik işçisi, bir ay boyunca bir çiftlikte çalışırken sevgilisine mektuplar yazar.

__________________

Unutamıyorum / ???? / Can't Forget Him
Hong Kong, 2022, HD, renkli/color, 13’

YÖNETMEN/DIRECTOR: Kevin Kai Wing Yiu
SENARYO/SCREENPLAY: Kevin Kai Wing Yiu

YAPIMCI/PRODUCER: Kevin Kai Wing Yiu

Genç jigolo GaGa, Dragon Boat Festivali sırasında uyuşturucu satıcılığı yapan en yakın arkadaşıyla Lamma adasına tatile gider, ancak yolculuk, 2000 yıl öncesinin gizemli efsanevi şairi Qu Yuan ile bir randevuya çıkmasıyla çığırından çıkar. GaGa âşık olur ve Qu Yuan ile okyanusun ortasındaki Lamma adasında mutlu mesut yaşar. Unutamıyorum, Hong Kong'un batıl inanç geleneği ile yerel queer kültürünü birleştiren bir fantezi, modern romantik komedi ve halk masalı.