Hande Buse Şeker davası 12 Aralık’a ertelendi

Hande Buse Şeker’i katleden polis Volkan Hicret’in yargılandığı dava tanıkların bulunmaması ve eksik hususların giderilmesi talebiyle ileri bir tarihe ertelendi.

İzmir Alsancak’ta 9 Ocak 2019’da trans kadın Hande Buse Şeker’i ateşli silahla katleden ve başka bir trans kadını da ağır yaralayan polis Volkan Hicret hakkında verilen karara itiraz sonucu 4. Bölge Adliye Mahkemesi’nin aldığı kararın değerlendirileceği davanın dördüncü duruşması Bayraklı Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada Hande’nin aile avukatları, Genç LGBTİ+ Derneği avukatı Mahmut Şeren, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, fail Volkan Hicret ve avukatı hazır bulundu.

Duruşma öncesi Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği (KCDP) adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamanın ardından mahkemeye geçildi.

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada bir önceki duruşmada fail erkeğin trans kadınlardan birine yönelik yaralama eyleminin boyutuna ve ağırlığına ilişkin Adli Tıp Kurumu’ndan (ATK) istenen raporunun mahkemeye ulaşmadığı tutanağa geçti.

Duruşma tanıkların mahkemede bulunmaması ve eksik hususların giderilmesi talebiyle 12 Aralık’a ertelendi.