KuirFest, “Gökkuşağının Altında” seçkisiyle yine rengarenk!

11.Pembe Hayat KuirFest, “Gökkuşağının Altında” seçkisiyle bu yıl da göz dolduruyor.

Festival, 30 Eylül-2 Ekim’de Ankara ve 14-16 Ekim’de İstanbul’da izleyiciyle buluşacak.

KuirFest’in artık gelenekselleşen, her yıl dünya festivallerinde dikkat çeken uzun metraj kurmaca filmlerini izleyicilerle buluşturan #GökkuşağınınAltında bölümü bu yıl da rengârenk!

Rus-ABD’li yönetmen Wes Hurley’nin otobiyografik komedisi “Patates’in Amerikan Rüyası”, Marion Desseigne-Ravel’in San Francisco Uluslararası LGBTQ Film Festivali’nde En İyi İlk Film ödülünü alan filmi “Çok Yakın Arkadaş” ve Pakistan’ın 2020 yılı #Oscar adayı “Hayat Gösterisi” seçkide yer alan üç film.

*Detaylar için KuirFest Instagram hesabını ya da websitesini ziyaret edebilirsiniz. 


“Gökkuşağının Altında seçkisinde yer alan filmler:

Patates’in Amerikan Rüyası / Potato Dreams of America
Amerika Birleşik Devletleri/United States, 2022, HD, renkli/color, 97’

YÖNETMEN/DIRECTOR: Wes Hurley
SENARYO/SCREENPLAY: Wes Hurley
YAPIMCI/PRODUCER: Wes Hurley, Mischa Jakupcak
OYUNCULAR/CAST: Jonathan Bennett, Lea DeLaria, Lauren Tewes

Rus-ABD’li yönetmen Wes Hurley’nin otobiyografik komedisi Patates’in Amerikan Rüyası, Sovyet Rusya’sında yaşayan ergen bir lubunyanın Amerika hayalleri ve annesiyle birlikte Amerika Birleşik Devletleri’nde yeni bir hayata başlama serüvenini ele alıyor. İlk yarısı Rusya’nın Japonya’ya komşu liman kentlerinden Vladivostok’ta geçen film, henüz daha çocuk olan Patates’in Gorbachev dönemi Sovyetler Birliği’ndeki gündelik hayatı, kendini tanıma girişimleri ve sosyal bağlarını absürd Amerikan sitcom estetiğiyle ele alıyor. Kendilerine Sovyetler Birliği’nde bir gelecek göremeyen Patates ve annesinin güç bela taşındıkları Seattle’daki yeni hayatlarını filmin ikinci bölümünde melodramatik ve daha otobiyografik bir anlatı üzerinden izliyoruz. 20. Yüzyılın arasına sıkıştığı ikilikleri gözümüze sokan Wes Hurley, kara mizahı başarılı bir şekilde kullanarak kendi hayat hikayesini anlatıyor.

____________________________

Çok Yakın Arkadaş / Besties

Fransa/France, 2021, HD, renkli/color, 80’

YÖNETMEN/DIRECTOR: Marion Desseigne-Ravel
SENARYO/SCREENPLAY: Marion Desseigne-Ravel
YAPIMCI/PRODUCERS: Tripode Productions, 31 Juin Films
OYUNCULAR/CAST: Lina El Arabi, Esther Bernet-Rollande

Nedjma, yazı annesi ve kız kardeşiyle geçirmektedir. Mahalleye yeni gelen Zina ile tanıştığında, hayatında değişimler başlar. Toplum içerisinde birbirlerine düşman gibi görünürler fakat gizlice birbirlerine aşıklardır. Kendi arzuları ile çevresinin inançları arasına sıkışıp kalan Nedjma’nın ikilemini kimse anlayamamaktadır. Kadın kadına aşkı ve kim olduğunu verdiği kararlar neticesinde öğrenecektir. Marion Desseigne-Ravel’in ilk uzun metraj filmi olan Besties, gösterildiği San Francisco Uluslararası LGBTQ Film Festivali’nde En İyi İlk Film ödüllerinden birinin sahibi. Ne pahasına olursa olsun aşkın peşinden giden bir film izlemek isteyen lubunyalar için?

___________________________

Hayat Gösterisi / Zindagi Tamasha (Circus of Life)
Pakistan/Pakistan, 2019, HD, renkli/color, 138’

YÖNETMEN/DIRECTOR: Sarmad Sultan Khoosat
SENARYO/SCREENPLAY: Nirmal Bano
YAPIMCI/PRODUCER: Kanwal Khoosat
OYUNCULAR/CAST: Arif Hasan, Samiya Mumtaz, Eman Suleman

Muhafazakar bir çevrede yaşayan Rahat, çeşitli etkinliklerde ilahiler söylemesiyle bilinen ve çevresi ve ailesi tarafından epey sevilen iyi bir müslümandır. Ancak, Rahat’ın kimsenin bilmediği, gizli bir zevki vardır, Punjabi filmleri? Rahat, katıldığı bir düğünde, arkadaşlarının baskısıyla hayranı olduğu filmlerde yer alan popüler bir dans sahnesini canlandırır. Bu dansın videosu, sosyal medyada viral olunca hayatı alt üst olacaktır. 

Film, Uluslararası Asya Film Festivali En İyi Uzun Metraj Film ve En İyi Aktör ödülüne layık görülmüştür.