Unikuir Derneği, LGBTİ+ Hakları Hukuku Programı düzenliyor

Ünikuir Derneği, stajyer avukatlar ve 4. sınıfta okuyan hukuk öğrencileri İçin LGBTİ+ Hakları Hukuku Programı düzenliyor. Program, Avukat Mahmut Şeren ve Avukat S. Duygu Çildoğan'ın kolaylaştırıcılığında 29 Ekim 2022'de başlayıp Mayıs 2023'e kadar sürecek.

Program, LGBTİ+'lara ve insan haklarına ilişkin temel bilgilerden başlayarak LGBTİ+'ların haklarını etkileyen hukuki düzenlemeleri, süreçleri ve mekanizmaları ayrıntılı olarak inceleyecek. Program kapsamında ayrımcılık yasağı, özel hayata saygı hakkı, cinsiyet uyum süreci, interseks hakları, toplantı ve gösteri yürüyüşü özgürlüğü, yaşam hakkı, eğitim hakkı ve çalışma hakkı gibi başlıklar LGBTİ+ hakları bağlamında tartışılacak. Bu program, hukuk pratiği içerisinde yer alacak stajyer avukatların ve 4. sınıfta okuyan hukuk öğrencilerinin LGBTİ+ hakları hukukuna ilişkin kapasitelerini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Program boyunca her ay çevrim içi olarak ve her biri 1.5-2 saatten oluşan iki buluşma gerçekleştirilecektir. Başvuru neticesinde programa katılımı kabul edilen kişilerin, eğitimler ve ödevlerden oluşacak programın en az %80'ine katılım göstermesi bekleniyor.

Kayıt olmak için tıklayın.