Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü faaliyetleri bir ay süreyle engellendi

Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü’nün, "sansüre karşı hep beraberiz" diyerek dün gerçekleştireceği açık hava gösterimi üzerine rektörlük, kulüp faaliyetlerini bir ay süreyle engelledi.

Açık Hava etkinlikleri kapsamında LGBTİ+ temalı filmler olan Benim Çocuğum, Laurence Anyways ve Go gösteriminin engellenmesinin ardından Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü (BÜSK), dün (3 Ağustos) “sansüre karşı hep beraberiz” diyerek Laurence Anyways filminin gösterimini yapacaktı. Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, “etkinlik düzenleme kurallarının ihlal edildiği” gerekçesiyle kulübe 1 ay süreyle faaliyet engeli getirdi ve kulüp yönetim kurulunu görevden aldı.

Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü sansürü şöyle duyurdu:

“Gerekçe gösterilmeden sansürlenen 3 açık hava gösterimimizden birini Boğaziçi Üniversitesi Kulüpleri olarak bugün gerçekleştireceğimizi duyurmuştuk. Bunun üzerine bu sabah üniversitemizin kayyum yönetimi tarafından kulübümüze gönderilen belgede, etkinlik düzenleme kurallarını ihlal ettiğimiz gerekçesiyle kulübümüze 1 ay süreyle faaliyet engeli getirildi ve kulüp yönetim kurulumuz görevden alındı. Bu hukuksuz kararın ve yapılan sansür ve baskının karşısında olduğumuzu kamuoyuna duyururuz.”