Pembe Hayat 16 Yaşında!

Bugün kutlu bir gün Lubunya. Sevgili Pembe’miz yeni yaşına giriyor.

Kurulduğu 30 Haziran 2006’dan bugüne eşitlik, adalet, hak mücadelesinin en ön saflarında tüm LGBTİ+lar için bir omuz olan Pembe Hayat, başta tüm translar ve seks işçileri olmak üzere bu mücadelede haktan yana olan herkes için de bir yuva oldu.

Maalesef ki LGBTİ+lara karşı nefret ve saldırılar hala hem Türkiye hem de dünyanın geri kalanında devam etmekte. Bu onur ayında yaşananları hepimiz üzülerek gördük, deneyimledik.

Esat-Eryaman’da transları linç eden güruha, Beyazıt’daki LGBTİ+ pikniğine saldıran Vandal gruba, LGBTİ+ları avlamaya çalışan eli palalı ilkellere sesi çıkmayan, yıllardır Ahmet Yıldız’ın, Hande Kader’in, Dilek İnce’nin katillerini yakalamaktan çooook uzak olan, söz konusu bizleri korumak olduğunda asla göremediğimiz kolluk güçleri mesele LGBTİ+ların haklarını gasp etmek ve ayrımcılık olduğunda göz yaşartan bir performans sergileyerek saatlerce sokak sokak abluka altında ““görevini”” yerine getirdi.

Tüm tehdit, yasak, ve saldırılara karşı sokakları, meydanları kahkahalara ve direnişe boğmaktayız.

Güneşin ışığına mani olmaya, çamurla pırlantanın değerini düşürmeye çalışıyorlar  

Tüm karanlık kalplere inat Güneş gibi parlamaya, pırlanta gibi ışıl ışıl yaşamaya devam edeceğiz.

Bu vesile ile bir kez daha tüm LGBTİ+ların onur aylarını kutluyor, yaşanan saldırılardan etkilenen tüm lubunyalara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Birlikte nice yaşlara, kirpiğiniz yere düşmesin!