Elon Musk'ın kızı, babasıyla tüm ilişkisini kesti

Elon Musk'ın trans kızı, cinsiyet kimliğine uygun olarak adının değiştirilmesi için talepte bulundu ve "Artık biyolojik babamla hiçbir şekilde yaşamıyorum veya onunla ilişkili olmak istemiyorum" dedi.

Hem isim değişikliği hem de cinsiyet kimliğini yansıtan yeni bir doğum belgesi için Santa Monica'daki Los Angeles County Yüksek Mahkemesi'ne dilekçe verdi.  

PlainSite.org üzerinden çevrimiçi olarak erişilebilen mahkeme belgelerine göre, Kaliforniya'da kısa süre önce 18 yaşına giren trans, mahkemeden cinsiyet kimliğini tanımasını ve yeni adını Vivian Jenna Wilson olarak kaydetmesini istedi. 

Elon Musk, 2020'de "zamirler berbat" ve "zamirler estetik bir kabus" tweetleri de dahil olmak üzere trans karşıtı açıklamalar yapmakla eleştirilmişti. Yakın zamanda Musk, teknoloji markalarla, Onur Ayını kutlamak için logolarını değiştirdikleri için de alay et

Mayıs ayında, Vivian'in isim ve cinsiyet kimliği belgesinin dosyalanmasından yaklaşık bir ay sonra Elon Musk, seçilmiş temsilcileri ülke genelindeki eyaletlerde transeksüel haklarını sınırlayacak bir dizi yasayı destekleyen Cumhuriyetçi Parti'ye desteğini açıklamıştı.