"Kaç krizin galibiyiz, düzeni yıkmanın talibiyiz!"

Pembe Hayat KuirFest Direktörü Esma Akyel, Frauenkreise Berlin tarafından düzenlenen ve Haziran ayı boyunca teori, siyaset ve Türkiye'deki mevcut (kuir) feminist mücadelelerin tartışılacağı etkinlikler serisinde konuşmacı olarak yer alacak. 

Sosyolog, yazar ve aktivist Ceren Türkmen ile kuir ve insan hakları aktivisti Tülin Duman küratörlüğünde ve moderatörlüğünde düzenlenecek üç panelde, feminist hareketin mücadeleleri ve başarıları hakkında bilgi verilecek. Almanya ve Türkiye arasındaki ulusötesi diaspora bağlamında ele alınacak olan paneller, ekonomik kriz ve Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi sonrasındaki mevcut anlaşmazlıklara da yer verecek.

16-23-30 Haziran tarihlerinde yapılacak olan paneller, Medico International ve Rosa Luxemburg Vakfı işbirliği ile düzenleniyor. "Kaç krizin galibiyiz, düzeni yıkmanın talibiyiz!“ başlıklı etkinlikler kapsamında, Eren Keskin, Nazan Üstündağ, Delal Atmaca, Leyla İmret, Tülin Duman, Jîyan Tosun, Leman Yurtsever, Esma Akyel, Sibel Yiğitalp, Feride Eralp konuşmacı olarak yer alacak. 

Almanca-Türkçe simültane tercüme edilecek olan Panellere kayıt olmak için drakos@frauenkreise-berlin.de adresine mail atabilir ya da @frauenkreise_berlin hesabından detaylı bilgi alabilirsiniz.