TTM’nin fesih davası 18 Mayıs’ta görülecek

Tarlabaşı Toplum Merkezi’ne açılan fesih davası 18 Mayıs’ta görülecek. Dava öncesi saat 10.00’da Çağlayan Adliyesi’nde basın açıklaması yapılacak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın düzenlediği davaname ile İstanbul 18. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde “hukuka ve ahlaka aykırılık” gerekçeleriyle Tarlabaşı Toplum Merkezi’ne (TTM) fesih davası açıldı. Davanın ilk duruşması 18 Mayıs Çarşamba (yarın) saat 10.45’te İstanbul 18. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülecek. 

TTM’nin kapatılması tüm sivil topluma yönelik bir tehdittir

Tarlabaşı Toplum Merkezi, hakkında açılan iki farklı dava ile kapatılma tehdidi altında. Basında ve sosyal medyada Tarlabaşı Toplum Merkezi hakkında çeşitli karalama ve hedef gösterme haberleri yapıldı. Dernek, bu haberler gerekçe gösterilerek Haziran-Eylül 2021 arası çeşitli denetimlerden geçti.

Bu denetimlerin sonucu olarak, 05.10.2021 tarihinde İstanbul Valiliği tarafından İstanbul 8. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde “Derneğin amacının gerçekleşmesinin olanaksız hale geldiği” gerekçesi ile derneğin kendiliğinden sona erdiğinin tespit edilmesi talepli dava açıldı. Bu davanın ilk duruşması, 14 Nisan 2022 tarihinde görüldü.  Mahkeme; Aile Bakanlığı’nın müdahillik dilekçe ve eklerini sunması, dernek vekillerinin derneğe ait defterleri sunması ve delillerin dosyaya sunulası için iki hafta süre verdi. Dava 29 Eylül saat 10.40’a ertelendi.

“İyi ki varsın TTM”

Dava sürecini takip etmek ve kamuoyunu bilgilendirmek için “İyi ki Varsın TTM” sivil toplum girişimi de kuruldu. Girişim; iyikivarsinttm.org internet sitesi, Twitter, Facebook ve Instagram hesaplarından dava sürecine dair bilgi notları ve kampanyaları paylaşıyor. 91 örgütün imzasıyla başlayan kampanya içinse orgutlenmehaktir@gmail.com adresinden sivil toplum örgütleri hâlâ imza verebilir.