Meli Bendeli: “Pipim de olsa kadınım”

Oyuncu Meli Bendeli, Armağan Çağlayan’ın programına konuk oldu.

Oyuncu Meli Bendeli, Armağan Çağlayan’ın Youtube’da yayınlanan programı Gör Beni programında cinsiyet uyum sürecini anlattı. En büyük hayalinin aile kurmak olduğunu söyleyen Bendeli, başka bir ülkeye yerleşmek istediğini belirtti.  

Meli Bendeli, cinsiyet uyum sürecine başlamasıyla ilgili kararın 32 yılını aldığını belirtti. İnsanlardan gelen tepkiler üzerine, uzun süre kendine “ben kötü bir şey yapmadım” diye söylediğini belirten Meli, uyum sürecinden önce hayatının istediği gibi ilerletemediğini söyledi. 

“Bu kadar geç kalmamın sebebi oyunculuk”

2014 yılından beri oyunculuk sektöründe olduğunu belirten Meli, artık Türkiye’de oyunculuk yapmak, birilerinin ‘hoşgörüsüyle’ yan karakterler oynamak istemediğini belirterek, “Ben Kenan İmirzalıoğlu ile başrol oynamadıktan sonra dizi çekemem” dedi.

Ankara’ya taşındığını ve orada bir düzen kurmaya çalıştığını söyleyen Meli, uyum sürecine başlamasıyla ilgili, “Bu kadar geç kalmamın sebebi oyunculuk, oyunculuğa kızıyorum. Hayatım daha hayati, ben bunu unuttum” dedi.,

“Pipim de olsa kadınım”

Çukur dizisinde oyunculuk yaptığı dönemde, insanlara “ben kendinden vazgeçmiş bir transım, dünyaya delilim yok” dediğini belirten Meli programda, “Alın size delil, ben kendimi biliyorum zaten” dedi. Sözlerine, “Kadın hissediyorsam, pipim de olsa kadın hissediyorum. Bu, girintilerle çıkıntılarla olmuyor. Bu, hisle olan bir şey. Bu delili dünya istedi, ben de dünyaya geri döndüm” diyerek devam etti. 

Ankara’da Tatbikat Sahnesi’nde tiyatro oyunu olduğunu söyleyen Meli; Ankara’ya dönmenin ‘evine, özüne, sahneye’ geri dönmek gibi olduğunu aktardı. Daha rahat yaşamak için Berlin’e taşınmak istediğini de ekledi. 

“Evvelimi bilmeyen, ahirimden hesap sormasın”

Uyum süreci ile ilgili kararı verirken herkesi karşısına aldığını belirten Meli, ailesine açılmakta zorlandığını söyledi. Meli, “İnsanlar mutsuz olduğumu söylediğinde, onlara travesti olduğum için göbek atmam gerekmediğini, arabeski ve acıyı sevdiğimi söylüyorum” dedi. 

Armağan Çağlayan’ın “çok aşık olduğunuz kişi için mi uyum sürecine girme kararı aldınız” sorusuna, “Artık dönmeyeceğini bildiğim için, kendi hayatıma bakmaya başladım. Bekleyecek bir günüm kalmadı. böyle olmamın kendisiyle alakası yok, bu kadar geç kalmamın kendisiyle bu kadar alakası var” dedi. Çevresindeki herkese kızgın olduğunu söyleyen Meli, “Evvelimi bilmeyen, ahirimden hesap sormasın” diyerek “İnsanların şaşkınlıklarını anlıyorum ama teessüflerini anlamıyorum” dedi.